Ako do danas niste probali Chilli con carne, možemo reći da se radi o okrepljujućem gustom varivu s puno mljevenog mesa i povrća, a ako volite ljutu hranu, chili papričice iz ovog jela će razveseliti vaše nepce.
Postoji puno verzija ovog jela i kroz vrijeme se recept mijenjao. Donosimo vam provjereno dobru verziju recepta, a vi slobodno budite kreativni i stavite ispod njega svoj potpis.
Potrebni sastojci za 4 osobe:
2 crvena luka, sitno narezana
- maslinovo ulje
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckani
- 1 žličica kumina u prahu
- 1 žličica chillia u prahu
- 400 g govedine s malo masnoća
- 425 g rajčice iz konzerve
- 400 g kuhanog crvenog graha
- 2 šalice povrtnog temeljca
- 1 žličica koncentrata rajčice
Za posluživanje:
- Kiselo vrhnje s niskim udjelom masnoće
- 1 žličica korijandera
- 4 čaše kuhane smeđe riže ili palente
Priprema:
- Na tavi ugrijte ulje, dodajte sjeckani crveni luk te dinstajte otprilike 2 minute. Dodajte češnjak i začine te pirjajte 30-ak sekundi.
- U tavu sad stavite mljevenu govedinu (razdvojite meso kuhačom), te dinstajte 5 minuta – sve dok meso ne promijeni boju.
- Dodajte sav paradajz i temeljac te pustite da zavrije. Smanjite vatru, povremeno promiješajte i kuhajte tako 10-ak minuta. U varivo stavite grah i neka sve na laganoj vatri kuha još 5 minuta.
- Gotovo jelo poslužite u dubokim tanjurima uz rižu, a po želji ukrasite žlicom vrhnja i korijanderom.
Dobar tek!
A. A.
Znate li da smeđa riža godi zdravlju srca
Ovim trikom prepolovite broj kalorija u riži