Bez kompliciranih koraka i metoda pripreme, sa samo 7 sastojaka! Uživajte u izdašnom, slatkom, cimetastom desertu!
Rolice s cimetom su omiljena poslastica svih ljubitelja ove mirodije, a ovaj recept će vas oduševiti jer se jednostavno i brzo priprema!
Potrebni sastojci:
- 1 kocka svježeg kvasca
- 240 ml mlijeka od badema
- 110 g maslaca
- žličica soli
- 400 g višenamjesnog brašna
- 1 jušna žlica cimeta
- 60 grama smeđeg šećera
Priprema:
- U velikoj posudi zagrijte bademovo mlijeko i 3 žlice maslaca. Maknite sa vatre i ostavite da se ohladi.
- Premjestite u veliku posudu te namrvite kvasac i pustite da se aktivira nekih 10 minuta pa dodajte žlicu šećera i soli te promiješajte.
- Dodajte 68 g brašna te miješajte. Tijesto će sada biti ljepljivo. Premjestite ga na ravnu podlogu koju ste posuli brašnom. Formirajte tijesto u kuglu.
- Uzmite čistu posudu, premažite uljem te vratite tijesto natrag u nju. Poklopite krpom i ostavite tako jedan sat, sve dok se ne digne.
- Na pobrašnjenu podlogu stavite tijesto te ga razvaljajte u pravokutnik. Premažite sa 3 žlice maslaca te nadjevom od ¼ šećera i ½ količine cimeta.
- Tijesto primite za rub te ga “zamatajte” tako da dobijete oblik štruce.Sada nožem prerežite tijesto tako da dobijete manje komadiće otp. 2 cm debljine. Dobit ćete otprilike 10 komada.
- Premažite s ostatkom maslaca
- Pećnicu prethodno zagrijte na 176 stupnjeva, stavite komadiće na lim za pečenje te pecite 25 minuta.
- Kada je gotovo ostavite da se ohladi te po želji ukrasite preljevom od mascarponea ili šećernom glazurom
A. A.
Foto: Shutterstock