Pojedite malo čipsa od povrća i zadovoljite potrebe za slanim i hrskavim grickalicama.
Teško je odoljeti ukusnom, hrskavom čipsu zbog čijeg okusa ne možete izvaditi ruku iz vrećice. Čips je pun natrija, ali i masnoća te kalorija. Zapravo, samo jedna vrećica čipsa sadrži oko 1000 kalorija. Zato vam donosimo način kako možete napraviti domaći i zdravi čips, a sve što vam treba je povrće i malo soli.
Kako odabrati povrće
Pokušajte s povrćem poput repe, batata i korijena celera. Ovaj čips najbolje je je pojesti isti dan kada ga napravite. Naravno, postoji mogućnost da ga spremite. No, držite ga na mjestu sobne temperature. Kada ga ponovno odlučite probati, zagrijte ga na 150 stupnjeva.
Priprema čipsa
Ogulite, a zatim narežite povrće po izboru na što tanje ploške. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Stavite papir za pečenje na rešetku te čips lijepo posložite. Pospijte lagano soli i pecite 4 minute. Sve komadiće koji su poprimili zlatnu boju izvadite, a ostale ostavite da se peku još 2 minute. Povrće će postati još hrskavije kada se malo ohladi.
Imamo recept za fantastičnu štrudlu od trešanja!
M.S.
Foto: Shutterstock