3 beauty proizvoda koji čuvaju obraz - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

3 beauty proizvoda koji čuvaju obraz

Saznajte koje proizvode dekorativne kozmetike morate imati stalno uz sebe jer vas mogu osvježiti u tren oka.

Šetnjom kroz drogeriju ili parfumeriju vidjet ćete stotine proizvoda za uljepšavanje. Većina vam možda nikada neće zatrebati, no od nekih se ne biste trebali razdvajati. Donosimo tri glavna proizvoda dekorativne kozmetike koji čuvaju obraz!

1. Korektor

Alfa i omega kozmetičke torbice je korektor koji prikriva podočnjake i bilo kakve nepravilnosti na licu. Izbor je vaš – tekući ili kruti.

Za prikrivanje podočnjaka koristite korektor nijansu svjetliji od pudera. Ako vas pak muče natečene oči, neka boja korektora bude nijansu tamnija od pudera. Kada je u pitanju korektor – manje je više. Počnite s vrlo malom količinom proizvoda, jer ako ga nanesete previše, teško ćete izbjeći umjetan porculanski izgled

6 trikova za savršeno nanošenje korektora

2. Crveni ruž

Mnoge žene zaziru od nošenja crvenog ruža – smatraju kako je on samo za posebne prilike ili da nikako ne odgovara njihovoj puti. Prava je istina da on donosi instant eleganciju i glamur! Posegnite za njime pred važan sastanak, ali i u izlasku s prijateljima.

Kako odabrati pravu nijansu crvenog ruža? Ao je vaš ten hladniji, odnosno naginje ružičastom tonu, koristite crvenu boju koja sadrži u sebi primjesu boje vina, dok je onima sa žućkastim tenom bolji izbor topliji ton sa smeđom ili narančastom bazom. Hladno crvena nijansa ruža najbolji je odabir za one blijedog tena.

Savladajte tehniku nanošenja crvenog ruža

3. Rumenilo

Rumenilom u tren oka možete zablistati i osvježiti svoj izgled. Ono će vam dati zdravi sjaj i naglasiti osmijeh. Nanosite ga na jagodice i to tako da krenete od najviše točke pa blendate prema van.

Rumenilo u kamenu nanosite malim kružnim pokretima, dok ona kremasta nanosite ili prstima ili bockalicom te ga utapkavajte. Kako nanijeti rumenilo?

K. Pužar
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo