Ljepota

Ljepota

Medena tajna iz vaše kuhinje za prekrasnu kožu

Ne trebate trošiti puno novca za zdrav i njegovan izgled. Ponekad je dovoljno zaviriti u vlastitu smočnicu, jer se jedan od najstarijih preparata za ljepotu nalazi upravo tamo. Med nije samo sastojak vaših omiljenih obroka, već vam može poslužiti i u pripremi hranjivih tretmana za njegu!

Znate li kako medom kožu učiniti mekšom, nježnijom i čišćom?

Med krije tajnu ljepote

Med je prirodno antibakterijsko sredstvo koje smiruje i liječi vašu kožu. Već se stoljećima koristi kao lijek za njegu kože te je jedan od glavnih sastojaka većine proizvoda za ljepotu. Možete ga koristiti pri čišćenju lica ili kao masku za lice, a preporuča se korištenje čistog, organskoga meda.Također, ako imate osjetljivu kožu, radi sprečavanja moguće alergisjke reakcije, proizvod prvo nanesite na unutarnju stranu nadlaktice, pa tek onda na kožu.

Očistite lice medom

Prije početka tretmana, maknite kosu s lica te uklonite tragove šminke. Stavite žlicu meda na dlanove te ga razmažite po cijelom licu i ostavite da djeluje dvije minute. Isperite toplom vodom ili vlažnom krpom.

Medena maska za lice

  • Maknite kosu s lica. Uzmite vatu natopljenu toplom vodom i laganim pokretima očistite kožu. Taj postupak otvara pore što omogućuje kvalitetnije čišćenje lica.
  • Zatim stavite žlicu meda na dlan i nježnim pokretima razmažite po licu.
  • Ostavite da djeluje 10 do15 minuta.
  • Nakon djelovanja maske, isperite lice tekućom toplom vodom.
  • Suhim ručnikom obrišite moguće ostatke maske s lica.
  • Isperite kožu hladnom vodom – taj postupak zatvara pore.
  • Za kraj tretmana, kožu namažite hidratantnom kremom po izboru.

Usne spremne za poljubac

Nakon što ste uredili lice, medom osvježite i svoje usne. Pomiješajte žlicu meda sa šest grama prirodnog voska, 10 kapi limuna, dvije kapi ulja s vitaminom E i 50 grama kokosovog ulja. Nakon što se smjesa ujednačila, po odvojite željenu količinu u posudice te ih poklopite. Uživajte u korištenju prirodnog proizvoda!

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo