Ljepota

Ljepota

Šminkate li se na putu do posla?

Imate li vremena nanijeti šminku prije odlaska na posao? Ako za uljepšavanje možete izdvojiti kojih desetak minuta, onda ste u manjini.

44 posto žena se osjeća neprivlačno bez šminke

Naime, najnovije britansko istraživanje pokazalo je kako se čak 67 posto Britanki šminka dok putuje na posao! Uz njih, 22 posto žena samo popravlja svoj ruž za usne ili nanosi maskaru u okruženju stranaca i suputnika.

Prosječna ispitanica putuje 45 minuta vlakom, autobusom ili automobilom, što pruža dovoljno vremena za prikrivanje prištića, crvenila ili podočnjaka te uljepšavanje lica sjenilom, maskarom ili rumenilom.

Iako bi bilo razumno za očekivati da se pripadnice nježnijeg spola uljepšavaju dok čekaju zeleno svjetlo na semaforu ili da se kolona raščisti, istina i statistike su nešto drugačiji. Naime, čak 75 posto ispitanica reklo je kako im se dogodila nezgoda dok su se šminkale u prometu, zahvaljujući naglom zaustavljanju vlaka ili autobusa ili zbog toga što su uz držanje kozmetičkog ogledala i komada šminke koji su koristile njihove ruke bile zauzete držanjem torbice, vrećica i sl.

Što li samo koriste?

Najčešći beauty proizvod na putu do posla je ruž za usne, a slijede ga kompaktni puder i rumenilo. S obzirom da je za nanošenje tuša za oči potrebna mirna ruka, on je bio alat za uljepšavanje kojeg su Britanke najviše izbjegavale – samo se njih 33 posto okušalo u nanošenju eyelinera u prometu.

Proizvodi koji imaju više funkcija omiljeni su ovim damama. Tako su palete koje sadrže nekoliko boja sjenila, sjajila za usne i rumenila idealne za korištenje van doma.

“Ispitanice su nam rekle kako se sve svodi na uštedu vremena ujutro, a s obzirom da u Ujedinjenom Kraljevstvu najduže putujemo na posao u cijeloj Europi, lako je nanijeti svu šminku između stanica King’s Cross i Embankement”, izjavila je Ruth Attridge, glasnogovornica kuće Debenhams koja je provela ovo istraživanje.

Ističe kako je popravljanje šminke za vrijeme putovanja na posao korisna ušteda vremena, no savjetuje da se dame suzdrže od nanošenja parfema, sređivanja obrva ili turpijanja noktiju zbog pristojnosti prema suputnicima.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo