Ljepota

Ljepota

Trikovi za veće oči

Kad se radi o očima, veće je ljepše. Srneće oči pojam su ljepote, mladosti i nevinosti, stoga ne treba čuditi što su upravo one dio lica kojem se posvećuje najviše pažnje prilikom šminkanja.

Mislite da su sve slavne osobe rođene s prekrasnim očima? Varate se – stvar je u dobro odrađenom vizažističkom poslu.

Uz ova četiri koraka i vi možete izgledati mlađe i svježe. Sve što vam treba je odgovarajući make-up te malo truda i strpljenja.

1. Priprema je ključna

Pripremite bazu za make-up: na kapke nanesite malo korektora kako biste stvorili jednoličnu podlogu. Izaberite olovku ili tuš koji je jednostavan za rukovanje, a s bojama se poigrajte. Odaberite crnu ili tamnosmeđu za večernji, a sivu, ljubičastu, bež ili plavu za dnevni look.

2. Obrubite oči

Nježno naoštrenom olovkom ili tušem pažljivo iscrtajte liniju duž linije trepavicu s unutrašnje strane (budite posebno oprezni budući da radite jako blizu oku). Nakon toga točkicama ispunite praznine između trepavica s vanjske strane tako da dobijete preciznu tanku liniju.

Ovakav način šminkanja jest malo kompliciraniji, ali jednom kad “uđete u štos” bit će vam lakše. Osim toga, debela linija po vanjskoj liniji trepavica će vam smanjiti oči, a to je upravo ono što ne želite. Nakon gornjeg kapka, prijeđite na donji i s unutarnje strane također povucite tanku liniju koju ćete u vanjskom kutu oka spojiti s gornjom linijom. Kako odabrati pravi eyeliner?

3. Pripazite na pravilno sjenčenje

Na unutarnji kut oka, kod suznog kanala nanesite malo bijelog sjenila – ono će učiniti vaše oči svježijima i bjeljima. Neki vizažisti savjetuju i da uobičajenu olovku ili eyeliner na donjem kapku zamijenite bijelim kako biste u potpunosti dobili otvoren, srneći pogled.

4. Uvijte trepavice

Na izgled očiju ne utječe samo njihova veličina i oblik, već i trepavice. Ako prirodno nemate duge i guste trepavice, prije uobičajenog nanošenja maskare ih uvijte kako biste otvorili pogled. Uviti ih možete i nakon nanošenja maskare, ali pripazite da je ona u potpunosti suha. Kako bi vam trepavice duže ostale u željenom obliku, uvijač nekoliko sekundi zagrijte fenom te testirajte toplinu metala kako biste izbjegli možebitne ozljede. Ne zaboravite nanijeti malo maskare na donje trepavice, jer i one čine razliku. Sve tajne nanošenja maskare

Izvor: She.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo