Ljepota

Ljepota

Karboksiterapija -‘lijek’ protiv strija i celulita

Bezbolna i minimalno invazivna metoda kojom se ugljični dioksid u vrlo malim količinama aplicira u točno određene slojeve kože.

Bolja cirkulacija krvi u tkivima, poboljšana elastičnost kože, “izravnane” fine linije i bore, obnovljen kolagen, a uništene masne naslage. Rezultati su to karboksiterapije, svjetskog hita u pomlađivanju koji je posebno popularan među stručnjacima i svjetskim zvijezdama jer je, pojašnjavaju stručnjaci, metoda minimalno invazivna, vrlo tolerantna za pacijente, a donosi maksimalne učinke bez rizika od nuspojava. Konkretno, karboksiterapija je kontrolirana primjena pročišćenog ugljičnog dioksida u različitim dijelovima ljudskog tijela s ciljem poboljšanja cirkulacije krvi u tkivima, poboljšanja elastičnosti kože, smanjenja lokalnih masnih naslaga te čak i poboljšanja kozmetičkog učinka nakon liposukcije.

Ova bezbolna metoda koristi bezbojni plin ugljični dioksid, koji se u vrlo malim količinama aplicira u točno određene slojeve kože, ovisno o problemu koji se tretira. Ugljični dioksid pojačava cirkulaciju u tretiranoj regiji te inicira bolje opskrbljivanje kisikom i hranjivim tvarima, što posljedično dovodi do poboljšanja cjelokupnog izgleda kože, poručuju iz Ritz Estetike.

Koja hrana pomaže u borbi s celulitom? Nutricionistica savjetuje koji čaj piti i koje suplemente uzimati

Pomaže i psorijazi, erekciji…

Karboksiterapija se može koristiti na licu, kapcima, vratu, trbuhu, nogama, stražnjici…Široke su mogućnosti koje ova terapija nudi u tretiranju brojnih tegoba, kao što su masne naslage na bedrima, oko struka ili na rukama i nogama, trbušna mast, zatim celulit, koža s izgledom narančine kože, ali i venska insuficijencija, lokalizirani adipozitet, psorijaza, strije, kožni ulkusi, alopecija, vaskulopatija donjih i gornjih ekstremiteta, smetnje erekcije, znakovi starenja na licu…

Loša cirkulacija djelomično je odgovorna za celulit, strije i tamne podočnjake. Naime, stanice u tijelu oslobađaju ugljični dioksid kao otpad. Crvene krvne stanice uzimaju kisik koji udišemo i prenose ga do tkiva, a zatim “pokupe” ugljični dioksid. Na kraju, ugljični dioksid izdišu pluća. Upravo ubrizgavanjem ugljičnog dioksida liječnik može povećati cirkulaciju krvi u određenom području, uzrokujući da crvena krvna zrnca pohrle u to područje i time pojačaju cirkulaciju. To automatski popravlja elastičnost kože i, u slučaju podočnjaka, mijenja pigment u zdravi sjaj, objašnjavaju princip stručnjaci iz Ritz Estetike.

Strije koje vidite na svom tijelu su puknuće dermalnog kolagena. Karboksiterapijom se stvara novi kolagen koji učvršćuje kožu i poboljšava njezin izgled. Kada govorimo o celulitu, ugljični dioksid se također može ubrizgati u masne stanice, što uzrokuje njihovu razgradnju i eliminaciju iz tijela. Celulit nastaje kada potkožna masnoća prodire kroz kožu. Nekoliko studija je pokazalo da je karboksiterapija sigurna i učinkovita kada se koristi za liječenje celulita. Za smanjenje masnoće i celulita ovom se postupku često daje prednost pred invazivnijim i rizičnijim metodama poput liposukcije.

Shutterstock

Tamni krugovi ispod očiju obično su posljedica loše cirkulacije, što stvara vaskularno okupljanje. Ubrizgavanje plina ispod kapka smanjuje to plavkasto nakupljanje i zamjenjuje ga rumenilo, navodi se nadalje.

Alopecija, odnosno gubitak kose, posljedica je slabe cirkulacije koja se također vrlo uspješno liječi karboksiterapijom. Osim toga, neki liječnici su također koristili terapiju za liječenje erektilne disfunkcije, akutnog artritisa, Raynaudovog sindroma…

Kako se provodi karboksiterapija

Specifičnost postupka razlikuje se ovisno o dijelu tijela koji se tretira/liječi, no mehanika postupka je uglavnom ista. Spremnik ugljičnog dioksida spaja se na regulator protoka s plastičnom cijevi. Liječnik pažljivo regulira koliko plina istječe iz spremnika. Plin se emitira kroz regulator protoka u sterilnu cijev koja na kraju ima filter. On, pak, skuplja sve nečistoće prije nego što dođu u tijelo. Plin prolazi kroz vrlo malu iglu na suprotnoj strani filtera koju liječnik ubrizgava ispod kože. Postupak je gotovo potpuno bezbolan. Neki liječnici utrljavaju anestetsku kremu na mjesto uboda prije uvođenja igle. Unatoč nedostatku boli, neki ljudi navode da su kratko nakon toga imali čudan osjećaj.

Riješite se celulita na pametan način, a prije idućeg ljeta prestanite vjerovati u ovih 9 mitova

Karboksiterapija je relativno siguran postupak bez gotovo ikakvih nuspojava. Nakon tretmana moguće su modrice na mjestu uboda, posebno na rukama i nogama, no one nestaju u roku od tjedan dana. Osobe koje se podvrgnu proceduri za smanjenje masnoće ili celulita također se ne bi trebale uranjati u vodu 24 sata, uključujući plivanje ili korištenje kade.

Što očekivati nakon tretmana

Kada se karboksiterapija koristi za liječenje strija i ožiljaka, relativno je bezbolna jer tkivo ožiljaka nema živce. Može se osjetiti lagani svrbež jer se strije šire tijekom postupka, no on nestaje već nakon 5 minuta. Osobe koje koriste karboksiterapiju za liječenje celulita i masnih naslaga mogu osjetiti pritisak tijekom injekcije, slično osjećaju tijekom mjerenja krvnog tlaka. Razlog je plin koji se širi stanicama. U tretiranim područjima nakon tretmana možete osjećati toplinu i trnce otprilike još 24 sata jer ugljični dioksid obavlja svoju funkciju i poboljšava cirkulaciju. No to vas neće spriječiti u svakodnevnoj rutini, ističu.

Karboksiterapija je brz zahvat koji traje od 15 do 30 minuta. Nakon tretmana možete se odmah vratiti normalnim aktivnostima, ne preporučuje se jedino plivanje i kupanje u kadi 24 sata nakon tretmana za smanjenje celulita ili masnog tkiva.

Učvrstite tijelo

Gubitak čvrstoće i opuštenost, primjerice, podbratka, bokova ili, pak, stražnjice, mnogima je izvor nezadovoljstva vlastitim tijelom, a to nezadovoljstvo posebice kulminira u vrućim ljetnim mjesecima, kada nedostatke ne možemo prekriti dugom odjećom. Bodyshock® jedan je od izrazito popularnih tretmana, a stručnjaci ističu kako je u potpunosti prilagodljiv našim potrebama.

Bodyshock® je vrhunski je tretman, prilagodljiv, učinkovit i dugotrajan. Djeluje na šest strateških područja – noge, trbuh i bočne strane, stražnjicu, ruke, podbradak i grudi. Ultrakoncentrirana aktivna sredstva i inovativna tehnologija adiposhock pružaju maksimalne rezultate, djelujući na najčešće estetske promjene tijela. Ovaj sveobuhvatni tretman sastoji se od profesionalnog kombiniranja niza aktivnih sredstava potpuno prilagođenih osobinama pacijenta i njegovih estetskih promjena s jednom od ekskluzivnih šest tehnika mezoestetske masaže, što ga čini vrlo učinkovitim jer omogućuje prodiranje aktivnih preparata kroz epidermis, pojašnjavaju iz Ritz Estetike.

Šest strateških područja tijela na koje učinkovito djeluje:

  • Podbradak: znakovi opuštenosti zbog viška masnog tkiva.
  • Ruke: gubitak čvrstoće koji dovodi do opuštenosti tkiva.
  • Grudi: gubitak tonusa i elastičnosti zbog promjena u razini hormona, dojenja ili protoka vremena, što rezultira gubitkom čvrstoće.
  • Trbuh i bokovi: gubitak čvrstoće tkiva i lokalizirano nakupljanje masnoće na prednjem i bočnom dijelu.
  • Stražnjica: gubitak čvrstoće i znakovi opuštenosti.
  • Noge: tendencija zadržavanja tekućine i masnih čvorića, što uzrokuje takozvani efekt “narančine kore”.

Jedan tretman traje 60 minuta, a prvo se radi piling odabrane regije, zatim masaža i na kraju se stavlja maska.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo