Činite li i vi ove greške s olovkom za oči? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Činite li i vi ove greške s olovkom za oči?

Kako savršeno nanijeti tuš za oči?

Olovka za oči čini pravu razliku između suptilnog dnevnog izgleda i onog večernjeg, dramatičnijeg. Iako je nanošenje tuša nešto zahtjevniji zadatak, ni obrubljivanje očiju olovkom nije lagano. Vrlo često se mogu potkrasti greške kojih nismo ni svjesni sve dok ne pogledamo u zrcalo – obično na kraju dana. Izbjegnite beauty greške!

Smanjene oči

Nanošenje olovke na gornji i donji kapak oku osigurava dubinu, a trepavice čini vizualno punijima i duljima. Međutim, predebela crta na donjem kapku može smanjiti vaše oči i učiniti ih pospanima. Izbjegnite ovu neestetsku pojavu i donji kapak uokvirite svjetlijom nijansom olovke kako bi izgled bio suptilniji. Jednako tako možete koristiti svjetliju nijansu sjenila ili samo svijetlu olovku u unutarnjem kutu donjeg kapka (bijelu ili boju mesa).

Razmazivanje olovke

Iako su kremaste olovke za oči lakše za nanošenje, one se lakše mogu razmazati ako nisu nanesene savršeno. Oči obavezno pripremite bazom koja će se pobrinuti za to da se šminka ne razmazuje.

Asimetrija

Izuzetno je teško postići savršenu liniju olovkom za oči, pogotovo ako idete na mačkasti izgled i produljujete “rep” liniji olovke. Još je teže taj savršeni potez napraviti i na drugom oku, kako bi izgled bio ujednačen. Svoje pokušaje dobro izbrišite štapićem za uši koji ste umočili u malo mlijeka za čišćenje lica. Očišćeno područje ponovno pripremite podlogom za šminku kako se ona ne bi razmazivala i pokušajte ponovno.

Unutarnje obrubljivanje

Obrubljivanje očiju izvana, ali i u unutrašnjosti kapka oku daje dubinu i dramatičan izgled – primarno večernjoj šminki. Na nekim ženama ovo može izgledati vrlo neprirodno jer znatno vizualno smanjuje oči, a takva se linija lakše razmazuje jer je u doticaju sa suzama. Jednako tako, osjetljive oči neće moći podnijeti ovakvu šminku.

Nanošenje maskare prije olovke

Maskara bi uvijek trebala biti posljednji korak uređenja očiju. U suprotnom ćete otežati nanošenje olovke. Ona će zapinjati između trepavica, a trepavice će biti sljepljenije i neće se izdizati od očiju u lijepom luku.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo