Ljepota

Ljepota

Suho četkanje – drevna metoda koja obećava zdravu i blistavu kožu

Svakodnevno četkamo kosu i peremo zube, a jeste li razmišljali o povremenom četkanju tijela?

Suho četkanje tijela, poznato i kao body brushing ili dry brushing lako se može uklopiti u vašu rutinu prije ili poslije tuširanja.

Poklonite svojem tijelu nekoliko dragocjenih minuta, jer ova metoda može napraviti puno za zdravlje i ljepotu, i iznutra i izvana. Ako još uvijek niste čuli za ovu drevnu metodu, suho četkanje predstavlja ručno četkanje tijela čvrstom četkom s prirodnim vlaknima po suhoj koži. U posljednjih nekoliko godina postigla je celebrity status; brojna poznata lica, poput Victoria`s Secret modela Josephine Skriver i glumice Gwyneth Paltrow, otkrile su ovu tajnu njege kože koja donosi rezultate.

Što je suho četkanje ili body brushing?

To je tehnika u kojoj se pomoću čvrste četke s prirodnim vlaknima nježno, ali čvrsto četka suha koža. Osim što uklanja stari i suhi površinski sloj kože, povećava cirkulaciju, smanjuje pojavu celulita, sprječava urastanje dlačica, podržava limfni sustav i povećava razinu energije. Prepoznata po svojim brojnim zdravstvenim prednostima, suho četkanje osnažuje, stimulira tijelo i um. Preporuka je da se koristi kod kuće prije ili nakon tuširanja ili u spa okruženju, kao dio masaže i tretmana tijela.

Možete li dobiti vitamin D ako vas sunce grije samo kroz prozor? Odgovor će vas iznenaditi

Zašto je ovaj wellness ritual važan za naše tijelo?

Smatra se da je naša koža, kao najveći organ našeg tijela, odgovorna za izlučivanje gotovo trećine dnevnih nečistoća iz tijela. Četkanje tijela jedan je od najučinkovitijih načina za promicanje limfnog sustava koji pomaže tijelu da se učinkovitije očisti od nakupljenih toksina, sprječava zadržavanje suvišnih tekućina, a može pomoći i kod sprječavanja pojave celulita. Samo nekoliko minuta četkanja čvrstom četkom s prirodnim vlaknima, može napraviti veliku dobrobit za zdravlje kože – koža nakon nekog vremena postaje glatka, sjajna i mekša. Vrhunska tehnika koja daje vidljive rezultate i dovodi kožu u sjajno stanje.

Kada i kako četkati?

Svi bismo željeli imati sjajnu, glatku, mekšu i zdravu kožu, no često nam nedostaje inspiracije i vremena kako bi i dobili takvu kožu u toplini svoga doma. Tehnika suhog četkanja je toliko brza i jednostavna.

  1. Potrebno je odvojiti 3 do 4 minute prije jutarnjeg ili večernjeg tuširanja.
  2. Četkanje počinjete od nožnih prstiju, prema stražnjoj strani bedara i stražnjici kako biste zaustavili nastanak neželjenog celulita!
  3. Poboljšajte probavu tako da trbuh četkate kružnim pokretima u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, a leđa četkajte odozgo prema dolje.
  4. Pokrete nastavite prema rukama tako da četkate uvijek prema srcu.

Suho četkanje će ukloniti sloj mrtve kože, omogućit će da se ulje ili hidratantna krema za tijelo brže i bolje upije. Četku za suho četkanje možete koristiti i nakon tuširanja dodavanjem malo ulja za tijelo na četku i ponavljanjem navede tehnike četkanja. 

Suho četkanje je najbolja priprema tijela za ljeto

Ova tehnika jednostavan je korak prema blistavoj i sjajnoj koži koja će u idućim, ljetnim mjesecima biti izložena suncu i moru. Uklonjene mrtve stanice kože koje se nalaze na površini vašeg tijela, otkrivaju mladoliku kožu, a koža postaje sjajnija i mekša. Što nakon suhog četkanja?

Top 3 tretmana koja vrijedi napraviti prije odlaska na more, a vjerojatno ih niste ni probali

Nakon suhog četkanja, važno je nahraniti kožu prirodnim uljima za tijelo. Kao i kod četke za suho četkanje, važno je odabrati zdrave i visokokvalitetne sastojke kako bi koža lakše upila proizvod. 

Autor: daljepoti.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo