Osvoji voljenu osobu glamuroznom Flower Box Elise kutijom! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Osvoji voljenu osobu glamuroznom Flower Box Elise kutijom!

Ruža je jedan od najčešćih znakova pažnje karakterističnih za Dan zaljubljenih. Stoga ti predlažemo da okušaš sreću u našem darivanju i voljenoj osobi pokloniš jedinstvenu Flower Box cvjetnu kutiju.

Znamo li kako je nastao Dan zaljubljenih?

kPovijest nam govori kako Dan zaljubljenih datira iz vremena starog Rima kada je na vlasti bio car Klaudije II. Naime, taj isti car zabranio je vojnicima ženidbu kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće u vrijeme velikih osvajanja i ratova. No, u to doba živio je jedan svećenik po imenu Valentin koji je ostao dosljedan i nastavio vjenčavati mlade vojnike. Nakon što ga je careva ruka dostigla i smrtno kaznila, na dan 14. veljače, narod ga je proglasio svecem i započelo je obilježavanje dana Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih.

Dan zaljubljenih tradicionalno ima različita obilježja, no u današnje doba posvećen je isključivo izražavanju ljubavi, voljenom partneru/partnerici ili pak nekome od članova obitelji.

Najčešći znak pažnje na Dan zaljubljenih je crvena ruža čija simbolika je ljubav i romansa, sa značajkom iskrenosti i zahvalnosti. Simbolizam poklanjanja ruža je različit, a ovo su neke od značajki:

  • kJedna crvena ruža simbolizira duboku ljubav i strast dok buket crvenih ruža simbolizira znak zadovoljstva i zahvalnosti.

Ipak u današnje vrijeme zapažamo da se simbolika pojedinog cvijeta više toliko ne prati te da cvijet, kao savršen proizvod Majke Prirode, univerzalan simbol lijepog i pročišćenog, predstavlja vas i vaše emocije bez posebnog naglašavanja simbolike. Estetika darivanja počela je prednjačiti pred simbolikom i danas darujete ono što vama predstavlja estetsko zadovoljstvo kao predznak emocije voljenoj osobi.

Dakle, kako su folklorne tradicije počele zauzimati sve manje mjesta u našim životima, tako su se u međuvremenu i neke druge počele stvarati. Stoga, danas više ne biramo isključivo simboliku već estetiku koja prednjači u izboru polivalentnog poklona. Poklona koji oduševljava, koji je personaliziran i svima dostupan.

                                                                – Flower Box Signature Style – Celebration of Love

Flower Box Shop nalazi se
u poslovnom centru Green Gold, na etaži -1, Radnička cesta 52, Zagreb.

“Raspoloživi smo za sve vrste
dogovora pri kompletiranju vašeg polivalentnog poklona kao i za definiranje
dostave ili preuzimanja direktno u našoj poslovnici. Više o nama možete pronaći
i na socijalnoj mreži Facebook www.facebook.com/FlowerBox.hr“, poručuju iz Flower Box Shopa.

Javiti se možete na kontakt broj:

+385 91 334 3944
velina.orsolic@gmail.com

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo