Psiha

Psiha

Brzo rješenje za otapanje kila nalazi se u Anatomskoj centrali

Foto: Shutterstock

Vojne vježbe uzor su po kojem je rađen program ‘military drill’ treninga za one koji nemaju vremena za vježbanje. Opasna vojna akcija sagorijevanja kalorija u teretani Anatomska centrala ovim funkcionalnim, visokointenzivnim kružnim treningom pomaže postići tijelo iz snova u najbržem roku!

Sudjelujte u igri darivanja koju smo za vas 5 pripremili mjesec dana Military Drilla u Anatomskoj centrali. Odgovorite na pitanja i provjerite jeste li sretan dobitnik kroz sedam dana!

Intenzivni treninzi za intenzivan način života

Svakodnevne obveze otežavaju redovitu i sustavnu brigu o tijelu radi čega pati naš izgled. Redovito vježbanje nužno je kako bi se postepeno održavala željena težina i postiglo tijelo iz snova, no s povećanjem intenziteta smanjuje se i vrijeme potrebno za postizanje rezultata. Osnovno pravilo visokointenzivnog treninga je da su vježbe kratke, ali intenzivne.

Snagom uma do snage tijela

Visokointenzivni treninzi ciljaju tijelo preopteretiti i, ponavljanjem vježbi dok se ne iscrpi, prijeći sve granice izdržljivosti. Tako se ubrzano povećava snaga samih mišića i njihov kapacitet izdržljivosti, pa se u kratkom vremenu može doći do visokog nivoa težine vježbanja. Osim što su izazov za tijelo, ovakvi treninzi su i vježba za psihu. Pravi izazov za volju, visokointenzivnim treningom bildate svoju unutarnju snagu i motivaciju za napredak. Trening se odvija uglavnom u anaerobnom režimu rada i utječe na repetitivnu eksplozivnu i apsolutnu snagu, zatim na koordinaciju i fleksibilnost.

Vlastita težina kao sprava za vježbanje

Military drill je visokointenzivni kružni trening sa ili bez rekvizita, koji ne zahtijeva puno skupe opreme. Za treninge se često koriste sprave uobičajene u fitness centrima, poput balans daske, vreća s pijeskom i utega no kao rekvizite za ovakvu vrstu treninga možete koristiti i nekonvencionalne predmete kao što su punjene boce, bačve, gume za auto, stolice i  knjige, ali i vlastito tijelo. Na samom početku treninga radi se zagrijavanje, a na kraju istezanje.

Individualan i profesionalan pristup

S obzirom na ekstremni pristup tijelu i vježbanju, važno je imati educiranog trenera koji je upoznat sa tehnikama izvođenja treninga kako bi vam posvetio pažnju potrebnu za primjećivanje i ispravljanje individualnih grešaka u tehnici, koje vode k slabijim rezultatima, ali i ozljedama. Za ovakav trening definitivno treba imati hrabrosti, ali svakome tko se usudi započeti ga – isplatit će se.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo