Darujemo besplatan dermatoskopski pregled! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Darujemo besplatan dermatoskopski pregled!

Za vas smo osigurali jedan besplatni dermatoskopski pregled u Poliklinici Šlaj-Anić, najmodernije opremljenoj stomatološkoj poliklinici u Republici Hrvatskoj, koja je odnedavno proširila svoju djelatnost i na dermatovenerologiju.

Kako dolaze topliji dani, tako se i povećava izloženost ljudskog tijela suncu koje može biti izrazito opasno za našu kožu. Medicinski stručnjaci konstantno pokušavaju upozoriti na opasnosti koje donosi izlaganje suncu, međutim i dalje postoji veliki broj osoba koje se nekontrolirano izlažu UV zrakama štetnim za njihovu kožu. Jedna od stvari do koje može dovesti je melanom, najopasniji oblik raka kože, koji nastaje i na nepromijenjenoj koži i iz madeža. Zbog toga je potrebno obratiti posebnu pažnju jer se svake godine broj oboljelih od raka kože znatno povećava!

Svi imamo madeže, međutim vrlo veliki broj ljudi ne zna puno o njima. Njihov broj na tijelu ovisi o genetici, izlaganju suncu, trudnoći te mnogim drugim faktorima. Madež je pigmentacija koja se pojavljuje na koži, a razvija se iz melanocita. Nastaju tijekom cijelog života, a vrhunac postižu do adolescencije. U velikom broju slučajeva su bezopasni, ali njima treba posvetiti veliku pažnju jer i najmanje promjene mogu biti opasne. Bilo kakva promjena ili ozljeda na madežu zahtijeva posjet liječniku.

Madeže promatramo dermatoskopom koji zahvaljujući uvećanoj slici kože pod polarizacijskim ili LED svjetlom bilježi suptilnije promjene koje ne možemo vidjeti golim okom, a koje su ključne za analizu pigmentacijskih promjena, praćenja madeža i rano dijagnosticiranje melanoma. Osim madeža u čijoj je dijagnostici najvažniji, dermatoskopom pregledavamo i sve druge promjene kože, izrasline benignog i malignog karaktera. Drugim riječima, dermatoskop je postao nezaobilazni alat u dermatološkoj praksi. Dermatoskopija je neinvazivna, a ujedno i bezbolna dijagnostička metoda.

 dermatoskopija

Važnost detekcije “opasnih” madeža i preventiva malignog melanoma je najvažnija stvar, pa bi stoga bilo poželjno pregledati svoje madeže barem jednom godišnje.

www.slaj-anic.com

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo