Psiha

Psiha

Dječji razvoj bez muke uz vježbenice ‘Mali čarobnjaci’

Vježbenice ‘Mali čarobnjaci’ obuhvaćaju cjelokupni psihomotorni razvoj djeteta, od njegove 3. godine života pa sve do ranog školskog razdoblja.

Biblioteka Loptica Turističke naklade daruje 3 vježbenice ‘Mali čarobnjaci – uče pravilno izgovarati glasove’ i 3 vježbenice ‘Mali čarobnjaci – pripreme za buduće prvašiće’ u igri darivanja. Odgovorite na pitanja i 23. studenog provjerite jeste li jedan od sretnih dobitnika!

Pripreme za buduće prvašiće

Vježbenica posvećena obogaćenju rječnika, lakšem izražavanju, kreativnijem mišljenju i prosuđivanju namijenjena budućim prvašićima nastala je u koautorstvu mr. sc. Nataše Šunić, prof. logoped i Ivane Šabić, prof. logoped. Novost u vježbenici jest upotreba formalnog pisma (velika i mala slova) po novom pravopisu, koje je usklađeno prema Hrvatskom pravopisu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Zadatci su koncipirani od jednostavnijih prema složenijima, a s ciljem rada na početnim vještinama čitanja i pisanja, s uključenim vježbama grafomotorike, usvajanjem osnovnih matematičkih pojmova te razvijanjem perceptivnih sposobnosti djeteta.

Poteškoće s izgovorom

Mr. sc. Nataša Šunić, prof.logoped, autorica je vježbenice ‘Mali čarobnjaci – uče pravilno izgovarati glasove’. Potrudila se dati vježbe koje su korisne za samostalno vježbanje s djetetom I opisati svaki glas detaljno zabavnim i prekrasnim slikama toplih boja i linija.

Vježbenica je korisna i djeci s poteškoćama senzorne integracije, dispraksije, disfazije, te djeci koja imaju poteškoća s imenovanjem, gramatičkim strukturama i percipiranjem boja. Likovna dimenzija vježbenice veoma je korisna u svladavanju navedih poteškoća, a ilustracije mogu poslužiti kao predložak za različite vježbe.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo