Psiha

Psiha

Kako odabrati pravi pripravak s dobrim bakterijama?

Tržište pripravaka s dobrim bakterijama posljednjih je nekoliko godina upravo “eksplodiralo”. Shodno tome, postavlja se pitanje kako znati koji odabrati, koji će djelovati, kako se jamči kvaliteta preparata koji uzimamo ili preporučujemo?

Što je bitno znati

Kad birate sojeve dobrih bakterija, važne karakteristike koje treba uzeti u obzir su sposobnost nepromijenjena prolaska kroz želudac (sposobnost preživljavanja utjecaja izrazito kiseloga želučanog sadržaja) i mogućnost preživljavanja skladištenja. Naime, ako soj nije otporan (rezistentan) na želučane sokove, malo je vjerojatno da će dospjeti u gastrointestinalni sustav u kojem treba pokazati svoj učinak.

Fermentacija dobrih bakterija proces je koji uključuje rad osposobljenih stručnjaka i primjenu napredne tehnologije.

Primjenom procesa mikroinkapsulacije koncentrati bakterija miješaju se s posebnim sredstvom koje ih dodatno štiti prilikom prolaska kroz želudac, a pridonosi i zaštiti tijekom procesa suhog sušenja, koji omogućuje da se sojevi dobrih bakterija mogu prenijetu u kapsulu.

U proizvodnji pripravaka s dobrim bakterijama vrlo su važni i visoko postavljeni standardi kvalitete i proizvodnih procesa. To ne znači da se samo ispunjavaju tvrdnje navedene na deklaraciji proizvoda, nego i da je proizvod učinkovit i siguran za uporabu.
Uz to, proizvod bi trebao testirati neovisan, profesionalan laboratorij specijaliziran za enumeraciju, tj. izračunavanje ukupnog broja sojeva dobrih bakterija.

Što možemo očekivati

Sljedeće pitanje koje se nameće jest kako ćemo znati hoće li sojevi dobrih bakterija koje uzimamo u obliku dodataka prehrani doista pokazati učinak koji od njih očekujemo. Čak i u slučaju kad je neko istraživanje pokazalo specifičan učinak pojedinog soja, teško je sa sigurnošću znati hoće li se ponoviti kod svakog od nas. Razlog tome svakako leži u činjenici da postoji velika individualna razlika u stanju pojedinog organizma. Unatoč tome, istraživanje na nekom soju dobrih baketrija svakako je vrijedan pokazatelj njegova najvjerojatnijeg učinka.

Izvor: http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/2377/

Bio-Kult®

14 sojeva kulture živih mikroorganizama, najjača vojska dobrih bakterija

Zašto trebate Bio-Kult®?

Kao što je vojska jača što ima više vojnika, tako i više sojeva u Bio-Kultu doprinosi njegovoj boljoj učinkovitosti. Snažna, prirodna formula  sadrži čak 14 pažljivo odabranih sojeva dobrih bakterija koje doprinose održavanju dovoljnog broja dobrih bakterija u organizmu.

Bio-Kult® mogu koristiti trudnice, no preporuča se potražiti savjet liječnika ili ljekarnika prije uzimanja bilo kojeg dodatka prehrani.            

Odaberite najjače snage dobrih bakterija. Vaše će vam tijelo biti zahvalno.

Kandidijaza

Najmanje jedna trećina zdravih osoba u ustima, crijevima ili rodnici ima gljivicu iz roda Candida, koja je u većini slučajeva bezopasna. Međutim, kada Candida jednom probije obranu našeg tijela, može se značajno umnožiti i uzrokovati infekciju. To dovodi do stanja koje se naziva kandidijaza.

Najčešći oblik kandidijaze je vaginalna kandidijaza s neugodnim simptomima intimnog područja. Važnu ulogu u zaštiti od kandidijaze predstavlja zdrava vaginalna mikroflora.

Bio-Kult® Candea® sadrži:

  • sedam sojeva dobrih bakterija
  • ekstrakt češnjaka
  • ekstrakt sjemenki grejpa

Infekcije mokraćnog sustava

Infekcije mokraćnog sustava spadaju među najčešće infekcije u ljudskom organizmu (odmah nakon respiratornih). Često se javljaju i kod trudnica i dojilja, a liječenje u ovoj skupini pacijentica predstavlja osobito veliki izazov zbog ograničenog izbora terapije. U više od 80% slučajeva uzročnik je Escherichia coli koja se prirodno nalazi u probavnom sustavu i migracijom dospijeva najčešće do mokraćnog mjehura uzrokujući cistitis. Upala može oštetiti sluznicu mokraćnog sustava. Održavanje uravnotežene crijevne mikroflore i zdrave sluznice značajno smanjuje sklonost ponavljajućim infekcijama.

Bio-Kult® Pro-Cyan® sadrži:

  • dva soja dobrih bakterija
  • ekstrakt američke brusnice
  • vitamin A

Vitamin A doprinosi:

  • normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • održavanju normalnih sluznica

Bio-Kult® Pro-Cyan® mogu koristiti trudnice i dojilje, no preporuča se potražiti savjet liječnika ili ljekarnika prije uzimanja bilo kojeg dodatka prehrani.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo