Ljubitelj ste djela Antona Pavloviča Čehova? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ljubitelj ste djela Antona Pavloviča Čehova?

U utorak, 26. studenoga u 19.30 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu bit će izvedena drama “Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Vite Taufera. Svi oni koji odgovore na pitanje imaju priliku osvojiti dvije ulaznice. Dva dobitnika ćemo objaviti u ponedjeljak, 25. studenog.

O predstavi:

Nakon mnogo godina u inozemstvu, osiromašena ruska plemkinja s preostalom obitelji vraća se na svoje imanje. Uz stara prijateljstva i tužne uspomene, ondje zatječe i dugove koje više ne može otplaćivati. Imanje s čuvenim višnjikom prodaje se na dražbi, a obitelj nema ni novca ni poslovne snalažljivosti za spas svojih posjeda. Promatrajući godine i generacije kako odlaze u nepovrat, rascvali višnjik ispraća jednu obitelj kako bi nestao zajedno s njom… Posljednja drama Antona Pavloviča Čehova napisana je kao komedija, djelomice čak i farsa, ali već je na moskovskoj praizvedbi 1904. u režiji slavnog Konstantina Stanislavskog bilo jasno da Višnjik skriva i duboko tragične nijanse sudbina svojih likova. Nerazmjer ideala i kapitala, iluzija i činjenica te potraga za ljubavi, sjećanjem i zaboravom, Višnjik čine jednom od najuzbudljivijih drama 20. stoljeća.

Glume: Alma Prica, Iva Mihalić, Milan Pleština, Ana Begić, Dušan Bućan, Franjo Kuhar, Danko Ljuština, Lana Barić, Ljubomir Kerekeš, Dora Lipovčan, Ivo Gregurević, Goran Grgić i dr.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo