Naftalan ulje za zdravlje tvoje kože! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Naftalan ulje za zdravlje tvoje kože!

Problemi s kožom poput psorijaze i ostalih dermatitisa sigurno loše utječu na tvoje samopouzdanje, no tome možete vrlo lako stati na kraj! Ivalan Terme i Ordinacija.hr te daruju s čak pet Naftalan ulja! Dobitnike objavljujemo u petak 25. listopada.

Naftalan, zemno mineralno ulje, svrstava se u prirodne ljekovite činitelje. Prirodni ljekoviti činitelji koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja. Naftalan, koji se koristi u preparatima, dobiva se destilacijom naftenske nafte. To je nafta visoke specifične težine i spada u “teške” nafte. Sadrži malo lakih frakcija poput benzina i kerozina, ali sadrži visok postotak naftenskih ugljikovodika, od kojih izdvajamo sterane, spojeve koji su strukturom sličini steroidnim hormonima te provitaminu D. Upravo se steranima pripisuje ljekovito djelovanje naftalana – svi pozitivni učinci ugljikovodika bez negativnih učinaka steroida.

Naftalan ulje

Naftalan ulje se koristi kao pomoć kod psorijaze, atopijskog dermatitisa, kontaktnog dermatitisa, alergijskog dermatitisa, seboroičnog dermatitisa, sklerodermije i ostalih vrsta “suhih” dermatitisa.

Nanosi se na zahvaćene dijelove tijela dva do tri puta dnevno. Za poboljšanje učinka namazano se mjesto može zamotati prozirnom kuhinjskom folijom radi postizanja učinka saune, pri kojem se pore šire i naftalan lakše i dublje prodire u kožu. U Naftalan ulju nalazi se i određeni postotak ulja cvijeta nevena, koji isto ima ljekovita svojstva, te takva kombinacija ima izražen terapijski učinak.

Ivalan Terme d.o.o. su firma kćer Specijalne bolnice za medicinsku
rehabilitaciju NAFTALAN iz Ivanić-Grada. Ivalan Terme su osnovane s
ciljem razvoja, proizvodnje i prodaje preparata iz naftalanskog ulja.

Više informacija potražite na www.ivalan-terme.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo