Psiha

Psiha

Napunite se novom energijom i rock’n’rollom!

Dva puta po dvije ulaznice mogu biti tvoje! Predstava “Grupa” na rasporedu je 17. i 22. listopada u 20 sati. Mi vas darujemo za predstavu 17. listopada. Imena dobitnika objavljujemo 11. listopada.

Predstava “Grupa” crna je komedija iz pera Borivoja Radakovića o malim besperspektivnim ljudima iz naše svakodnevice. Mick, Gula i Rizbo pokušavaju skrpati svoj stari bend, sabrati svoje potrošene živote i krenuti ispočetka. No njihova naivna perspektiva pokazat će se iluzija, baš kao i njihova “slavna” prošlost.

Kada se pojavio, rock’n’roll je izgledao kao sila koja će promijeniti svijet: žestoka, brza, beskompromisna glazba koju mladi obožavaju, a starci je se užasavaju. No, godine su prošle (pune muka), ginulo se za rock’n’rollom nijemo ili bučno, poput mučenika su ginuli Janis, Jimmy, Keith, Brian pa nedavno i Amy, a oni koji su preživjeli, nekoć mladci puni energije i žestine, danas su u penzionerskim godinama. Pojavili su se neki drugi stilovi glazbe koje su donijeli neki novi klinci, a njihov ljubljeni rock’n’roll danas zvuči staro i potrošeno.

Protagonisti drame Bore Radakovića, stari rokeri Mick, Rizbo i Gula, su upravo ta generacija rokera koji su prije par desetljeća zajahali novi val, no pred njihovim vlastitim očima taj val se slomio i dobili smo devastiranu i opljačkanu zemlju bez perspektive.

Trunku nade donosi mlada pjevačica Maja koja upada u bend na mjesto pokojnog pjevača, nikad prežaljenog Rudija. No, Maja osim nove energije i novih ideja, u bend unosi i novi tip razmišljanja koji mlađe generacije neminovno odvaja od naivne nevinosti ranih rokera. Može li taj spoj zaživjeti?

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo