Psiha

Psiha

Poklanjamo ti Vrtlarski dnevnik Kornelije Benyovsky Šoštarić!

Obožavaš vrtlarenje? Na pravom si mjestu! Tri sretnika nagrađujemo Vrtlarskim dnevnikom popularne TV-vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić! Imena dobitnika saznaj u ponedjeljak 9. srpnja.

Vrtlarstvo kao životni stil izbor je popularne TV-vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić, koja je svoje bogato iskustvo predstavila u knjizi Zeleni kvadrat: zdravlje iz organskog vrta.

Život i rad u vrtu, od pripreme terena, preko oplemenjivanja tla, izbora kultura i sadnica, do njege bilja i berbe zdravih plodova, Kornelija Benyovsky Šoštarić prikazala je zanimljivim i inspirativnim tekstom. Nastala je knjiga o načinu života u obilju plodova kojima priroda velikodušno rađa kada se poštuju njezine zakonitosti.

Savršena dopuna Zelenom kvadratu je njeno najnovije djelo – Vrtlarski dnevnik u kojem autorica Kornelija Benyovsky Šoštarić navodi plan vrtlarenja po mjesecima, zajedno s kalendarom sjetve i sadnje povrća. Nakon toga, autorica spominje najvažniji dio dnevnika, koji će s vremenom postati prava riznica znanja i iskustava vezanih uz uzgoj pojedine vrste povrća, cvijeća i voćaka.

”…za nas koji volimo vrtlarstvo i uživamo u malim stvarima koje pomažu biljkama da bolje rastu, vrtlarski dnevnik može biti dragocjena pomoć. Naravno, čitanje i znanje uvijek će biti važni, i stepenice su koje se ne smiju preskakati. Međutim treba znati i sljedeće. Bez obzira na teoriju, svatko tko se upušta u igru s prirodom prije ili poslije uviđa da zeleni svijet skriva neizrecivo mnogo više zanimljivih pojava od onih koje pišu u knjigama. Vrtlarski dnevnik mjesto je za zapisivanje takvih pojava i za čuvanje svega onoga što se događa u našem vrtu”, Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo