Psiha

Psiha

Postolar od Delfta u HNK-u!

U utorak, 17. prosinca u 19.30 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu bit će izvedena opera “Postolar od Delfta” Blagoja Berse pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera i u režiji Krešimira Dolenčića. Odgovorite na pitanje i uživajte u predstavi!

Komično fantastična opera “Postolar od Delfta” hrvatskog skladatelja Blagoja Berse (1873.-1934.) praizvedena je 26. siječnja 1914. u Zagrebu i pripada najuspjelijim ostvarenjima domaćeg glazbeno-scenskog repertoara. Libreto su napisali A. M. Willner i J. Wilhelm prema priči “Čarobne kaljače” danskog pisca H. Ch. Andersena. Činjenicu da se glazba, premda bogato orkestrirana, mjestimice kreće na rubu za bavne (operetne) glazbe valja pripisati Bersinom očaranošću bečkom secesijom i operama Richarda Straussa. Napisan u Beču i za Bečane prije Prvoga svjetskog rata, Bersin “Postolar od Delfta” bio je stvoren da publici pruži zabavu koju je očekivala.

U naslovnim ulogama nastupit će Ljubomir Puškarić (Piet Grooth, postolar), Jelena Kordić (Mintje, njegova žena), Stjepan Franetović (Jan, njihov sin), Tamara Franetović Felbinger (Lisbeth, kći čuvara svjetionika i zaručnica Jana), Ozren Bilušić (Niels Boonekamp, bogati brodovlasnik), Marija Kuhar Šoša (Klotilda, njegova kći), Gorana Biondić (Sreća), Tvrtko Stipić (Nesreća i Vrag) i dr.

 Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo