Psiha

Psiha

Sve što trebaš za zdravlje zuba i desni!

Mediji su prepuni informacija o novim i revolucionarnim sredstvima za higijenu zuba i desni, ali u individualnoj higijeni zuba i desni pojedinca i dalje nema velikih rezultata. Dobitnike objavljujemo u ponedjeljak 3.9.

Karijesi, upale desni i parodontalne bolesti među najčešćim su i najraširenijim bolestima današnjice. Jeste li se ikada upitali koji je tome razlog?

Razlog prije svega leži u nedostatku edukacije ili pogrešnim spoznajama o tome kako nastaje zubni plak, kako prepoznati kvalitetna pomoćna sredstva za higijenu i kako ih koristiti efikasno i temeljito.

Mnogi smatraju kako gubitak zuba ili krvarenje iz desni nije tako dramatična stvar, jer suvremena dentalna medicina ima učinkovita i brza rješenja, no varaju se. Nepravilna higijena zuba i desni utječe na cijeli organizam, jer bakterije neočišćenog plaka krvlju putuju po cijelom organizmu i dovode do povećanog rizika za nastanak mnogih ozbiljnih stanja poput infarkta, moždanog udara, plućnih bolesti, a kod rodilja i do niže porođajne težine novorođenčeta.

Efikasna oralna higijena nema veze s čestim pranjem zuba!

Ljudi se zavaravaju misleći da im često pranje zubi jamči i efikasno odrstranjivanje plaka te sprječavanje karijesa. Kod svakog četkanja potrebno je temeljito odstraniti uzročnike zubne naslage sa svih teže dostupnih mjesta, a zato nužno morate imate dobrog saveznika – kvalitetnu zubnu četkicu.

Kakva mora biti idealna četkica za zube?

Na tržištu zaista postoji veliki izbor zubnih četkica i korisnik često odabire četkicu na temelju njezina izgleda ili reklama. Prema današnjim saznanjima u dentalnoj medicini najvažnija su dva kriterija za izbor kvalitetne zubne četkice: vlakna četkice i mala glava četkice zbog lakšeg pristupa svim područjima zubnih lukova.

Prednosti ultrafinih Curaprox četkica

Zubna četkica Curaprox CS 5460 (oznaka broja vlakana) stvorena je u Švicarskoj u suradnji sa stručnjacima iz područja dentalne medicine. Mekana CUREN vlakna i kompaktna mala glava s ravnim, osmerokutnim držačem čine njezine prepoznatljive elemente. Ova gusta i tanka vlakna bez pritiska ulaze u prostor između zuba i desni pa temeljito čiste mekane zubne naslage. Vlakna su napravljena od poliestera i u mokrom stanju zadržavaju svoju čvrstoću jer na sebe vežu šest puta manje vode, a već pri malom pritisku prilagođavaju se zubima i desnima. Velika prihvaćenost među korisnicima i puno bolje uklanjanje mekih zubnih naslaga s ispravnom tehnikom četkanja čine stvarnu razliku s Curaprox četkicama. Dovoljan je jednostavan test jezikom – sve su zubne površine glatke, zubi se čine bjeljima, a desni su čvršće.

Poklanjamo vam 5 obiteljskih Curaprox paketića za savršenu higijenu i zdravlje Vaših zuba i desni, koji sadržavaju:

CURAPROX CS 5460 ultra soft zubna četkica – 2 komada

Švicarska inovacija za učinkovitu i atraumatsku higijenu zuba i desni. Više od 5460 izvanredno finih i mekanih, gusto složenih CUREN® vlakana oblikuje vrlo nježnu površinu četkice koja učinkovito uklanja naslage plaka bez ikakva pritiska, čime se onemogućuju oštećenja desni. Uvjerljiva svojom učinkovitošću i elegancijom.

CURAPROX CK 4260 dječja zubna četkica – 2 komada

Dječja super soft četkica za zube razvijena u suradnji sa stručnjacima Sveučilišta u Bernu. Više od 4000 mekanih poliesterskih CUREN vlakana pružaju bezbolno i temeljito četkanje, zbog čega je djeca jako vole. Namijenjena za korištenje već od prvog izniklog zuba, pa sve do školskog uzrasta. Maksimalna zaštita od povreda, zahvaljujući malenoj glavi četkice od mekanog gumiranog materijala.

CURAPROX CPS 757 pocket set s interdentalnim četkicama – 2 komada

Redovito čišćenje međuzubnih prostora interdentalnom četkicom odgovarajuće veličine sprječava upalu desni. Za razliku od konca, koji ne može očistiti plak iz većih međuzubnih prostora, interdentalna četkica obuhvaća cijeli prostor i vrlo jednostavno uklanja naslage plaka. Nesavitljiva, iznimno tanka žičana jezgra od CURAL® materijala tvori vrhunsku kvalitetu i odličnost CURAPROX »prime« serije interdentalnih četkica. Set sadrži 4 različite veličine interdentalnih četkica, posebno učinkovite kako za svakodnevnu higijenu, tako i za higijenu kod ortodontskih aparatića, mostova, implantata.

CURAPROX Enzycal zubna pasta 75 ml – 1 komad

Nova generacija zubnih pasti, koja u sebi sadrži kombinaciju enzima i fluorida koji pomažu pri zaštiti od nastanka karijesa. Enzycal sadrži tri značajna enzima koji jačaju antibakterijski sustav sline. Za razliku od većine zubnih pasti, Enzycal ne sadrži NLS. NLS (natrij lauril sulfat), vrlo je aktivno pjenasto sredstvo za čišćenje, prisutno u većini pasta za zube, gelovima za tuširanje i šamponima. NLS je vrlo sporan u smislu svog potencijalnog negativnog utjecaja na zdravlje jer je dokazano da potiče nastanak afti.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo