Ublažite tegobe menopauze - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ublažite tegobe menopauze

Valovi vrućine i crvenila, znojenje, nesanica, umor, glavobolja,slaba koncentracija, tjeskoba, nemir su tegobe koje pogađaju čak 80% žena u menopauzi. To su najčešći razlozi zbog kojih većina žena u menopauzi odlazi liječniku.

Za vas smo pripremili 8 kutija preparata FEMINAL, a vi samo trebate odgovoriti na naša pitanja! Tko su sretne dobitnice, objavljujemo za 7 dana!

Nestankom smetnji ne prestaje priča o menopauzi. U godinama koje slijede sluznica spolnih organa postaje tanja i suha, koža također, pojačano se pojavljuju bore, mišićno tkivo polako slabi, a povećava se masno tkivo i to tamo gdje je ono najnepoželnije; na trbuhu i bedrima. Žena je izložena bolestima srca i krvnih žila, kosti su joj sve krhkije, a tiha epidemija- osteoporoza postaje problem svakoj drugoj ženi.

Vratite osmijeh na lice

Na svu sreću sve te tegobe mogu se spriječiti ili znatno ublažiti uzimanjem izoflavona, odabranom prehranom, umjerenom i redovitom fizičkom aktivnošću i pozitivnim gledanjem na život. Izoflavoni pripadaju u najpouzdanije fitohormone kojima je u brojnim znanstvenim i stručnim studijama dokazana velika učinkovitost i neškodljivost jer znatno smanjuju valove vrućine, znojenje i ostale tegobe. Mogu se uzimati i kada hormonalna terapija nije preporučljiva. Duže uzimanje izoflavona imat će zaštitno djelovanje na srce i krvne žile, posebno na arterije te na zdravlje kostiju kojima prijeti osteoporoza. Nije li to razlog za osmijeh?

Vitalia Feminal kapsule prirodni su proizvod koji sadržava sva četiri izoflavona crvene djeteline i to čak 40 mg u jednoj kapsuli. Zato je za ublažavanje tegoba menopauze te za očuvanje zdravlja kostiju, srca i krvnih žila dovoljno uzeti samo jednu kapsulu dnevno.

Savjeti koji mogu dodatno pomoći:

  • Jedite više biljne hrane, smanjite mesne obroke
  • Potrudite se zadržati normalnu tjelesnu masu
  • Odlučite se za redovnu tjelesnu aktivnost
  • Odijevajte se u slojevima. Višak je lako skinuti
  • Prestanite pušiti, izbjegavajte alkohol, kofein i jake začine
  • Slušajte svoje tijelo, ako je umorno, odmorite se

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo