Psiha

Psiha

Upoznajte Čehovljevu aristokratsku Rusiju!

Sutra, u srijedu, 12. lipnja u 19,30 sati, vodimo dva puta po dvije osobe na predstavu “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova u zagrebački HNK. Dobitnike objavljujemo sutra oko 14 sati.

Nakon mnogo godina u inozemstvu, osiromašena ruska plemkinja s preostalom obitelji vraća se na svoje imanje. Uz stara prijateljstva i tužne uspomene, ondje zatječe i dugove koje više ne može otplaćivati. Imanje s čuvenim višnjikom prodaje se na dražbi, a obitelj nema ni novca ni poslovne snalažljivosti za spas svojih posjeda. Promatrajući godine i generacije kako odlaze u nepovrat, rascvali višnjik ispraća jednu obitelj kako bi nestao zajedno s njom…

Posljednja drama Antona Pavloviča Čehova napisana je kao komedija, djelomice čak i farsa, ali već je na moskovskoj praizvedbi 1904. u režiji slavnog Konstantina Stanislavskog bilo jasno da Višnjik skriva i duboko tragične nijanse sudbina svojih likova. Nerazmjer ideala i kapitala, iluzija i činjenica te potraga za ljubavi, sjećanjem i zaboravom, Višnjik čine jednom od najuzbudljivijih drama 20. stoljeća.

Redatelj predstave je Vito Taufer, dramaturginja Mila Pavičević, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Barbara Podlogar, skladatelj Mate Matišić i oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.

Glavne uloge pripale su Almi Prica, Ivi Mihalić, Ani Begić i Milanu
Pleštinu
, a u predstavi još glume Dušan Bućan, Franjo Kuhar, Danko
Ljuština, Lana Barić, Ljubomir Kerekeš, Dora Lipovčan, Goran Grgić,
Zvonimir Zoričić, Ivo Gregurević i Žarko Potočnjak.

Odgovorite na pitanje postavljeno ispod članka i možda već sutra pogledate ovu izvanrednu predstavu u društvu po izboru.

Lajkajte Ordinacija.hr na Facebooku… nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo