Vodimo vas na balet Ana Karenjina - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Vodimo vas na balet Ana Karenjina

Jedan od najpoznatijih romana svjetske književnosti Ana Karenjina, nastao iz pera velikog ruskog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja, od svojega nastanka sedamdesetih godina 19. stoljeća uzbuđuje čitatelje diljem svijeta. Fatalna, strastvena i zabranjena ljubav Ane Karenjine, udane žene i majke, prema mladom grofu Vronskome postala je i ostala nepresušna inspiracija mnogim kazališnim i filmskim autorima. Vodimo vas u HNK na balet Ana Karenjina.

U petak, 7. studenoga 2014. u 19.30 sati održat će se prva ovosezonska izvedba baleta Ana Karenjina nastalog prema Tolstojevu romanu, na izabranu glazbu Čajkovskog, u koreografiji Lea Mujića. Adaptaciju romana i izbor glazbe napravili su Valentina Turcu i Leo Mujić, scenograf je Ivan Kirinčić, kostimograf Alan Hranitelj, a oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek.

U glavnim ulogama nastupaju Edina Pličanić (Ana Karenjina), Tamás Darai (Vronski) i Guilherme Gameiro Alves (Karenjin).

Balet Ana Karenjina nominiran je za ovogodišnje Nagrade publike Teatra.hr: u kategoriji predstava godine, a Edina Pličanić i Guilherme Gameiro Alves u kategoriji izvođača godine upravo za uloge Ane Karenjine i Karenjina te Leo Mujić u kategoriji redatelj/koreograf godine.

Više o baletu Ana Karenjina saznajte ovdje.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo