Psiha

Psiha

Želiš li isprobati blagodati kurkume? Uključi se u našu igru darivanja!

Ako želite uživati u svim dobrobitima kurkume, prijavite se i odgovorite na naša pitanja. Darujemo dva čitatelja s jednim pakiranjem, a pobjednika biramo prema načelima originalnosti i kreativnosti. Imena sretnih dobitnika objavljujemo 9. svibnja!

Kurkuma, poznata i kao indijski šafran po kojemu je i dobila svoje ime, budući da na arapskom al-kurkum znači šafran, podrijetlom je iz Indonezije i južne Indije, gdje se bere preko 5000 godina. Opčinjava svojim prekrasnim, raskošnim cvjetovima, ali i svestranošću uporabe.

Ova se biljka uzgaja u Indiji, Kini, Japanu, Indoneziji, Tajlandu, Kambodži kao i na Filipinima no Indija je ipak najveći potrošač, proizvođač i izvoznik kurkume. Korijen kurkume se koristi kao začin u kuhinji, ali i kao važan dio ayurvedske, kineske i tibetanske medicine.

Ekstrakcijom biljke dobiva se u čistoj formi njen aktivni sastojak kurkumin, čije je djelovanje proučeno u više od 5600 biomedicinskih istraživanja.

I sama su istraživanja razlog zašto je ova biljka stekla svjetsku slavu i široku primjenu u prehrani, medicini i kozmetici s time da uvijek treba imati na umu kako je djelovanje kurkumina neusporedivo jače od djelovanja samog začinskog praha kurkume zato što začin kurkuma sadrži najviše tri do pet posto kurkuminoida dok ekstrakt sadrži čak 95 posto kurkuminoida.

Hrvatski proizvođač Hug Your Life, nakon provjerenih i uspješnih dodataka prehrani poput Graviole, Green Balancea, Super C Antioksidanta, Zelene kave postavio je na tržište novi proizvod izuzetno snažnog djelovanja i vrhunske čistoće Kurkuma 95% ekstrakt & Bioperine®.

U proizvod Kurkuma 95% ekstrakt & Bioperine® dodan je i sastojak piperin odnosno njegov patentirani i zaštićeni oblik Bioperine® – ekstrakt crnog papra, koji pojačava djelovanje i apsorpciju kurkumina u stanice tijela.

Kurkuma 95% ekstrakt & Bioperine®, 60 kapsula:

  • Suhi ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa) standardiziran na 95 posto kurkuminoida.
  • U jednoj kapsuli 350 mg; u tri kapsule (dnevna doza) 1050 mg.
  • Suhi ekstrakt ploda crnog papra (Piper nigrum) BIOPERINE® standardiziran na 95 posto piperina.
  • U jednoj kapsuli 5 mg; u tri kapsule (dnevna doza) 15 mg.

Način primjene:

Popiti tri puta dnevno po jednu kapsulu, najbolje za vrijeme obroka. Preporučena MPC za 60 kapsula je199,00 kuna.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo