Psiha

Psiha

Želiš zdravo srce i lice bez bora?

Ako vaše srce ne kuca onako dobro kao što je znalo prije, ako bacate bijeli ručnik na pod pred umorom, često bolujete od migrena i primijećujete sve više i više izdajničkih bora u ogledalu, na pravom ste mjestu. Ordinacija.hr i Aktival poklanjaju tri jednomjesečne zalihe Koenzima Q10 s vitaminom E. Imena dobitnika saznaj u petak, 4. veljače.

Koenzim Q10 (ubikinon) (ubiquitus = svugdje prisutan) vitaminima je slična tvar topiva u mastima. Nalazi se u svim stanicama i odgovoran je za stvaranje energije, pa je od izuzetne važnosti za pravilno funkcioniranje organa koji troše puno energije (srce, bubrezi, jetra i gušterača). Koncentracija koenzima Q10 opada sa starošću i oboljenjima. Hrana (prvenstveno meso) je vrlo slab izvor koenzima Q10, a i apsorpcija u organizam mu je sa starošću oslabljena. Stoga dodatak prehrani predstavlja odličan izbor za njegovu nadoknadu.

                                        
Koenzim Q10+vitamin E

Sposobnost sinteze (u jetri iz kolesterola) se već nakon 30. godine drastično smanjuje. Upravo zato KOENZIM Q10 se često preporučuje kod osoba koje koriste lijekove na bazi statina (kontrola povišenog kolesterola). Budući da je tvar topiva u ulju, najbolje se apsorbira u organizam i djeluje s najvećim učinkom. S vitaminom E djeluje sinergijski, a on ga čuva i od oksidacije.

Koenzim Q10 je i snažan antioksidans, a brojna znanstvena istraživanja govore u prilog pozitivnog djelovanja pa se primjenjuje i kod općeg umora i iscrpljenosti organizma, snižavanja povišenog krvnog tlaka, sprječavanja i liječenja paradentoze, kod migrena; pojačava i aktivnost spermatozoida te poboljšava elastičnost i zdravlje kože, pa se često govori da ju “pomlađuje“. Savjetuje se uzimanje ovog eliksira vitalnosti kod čestih čestih virusnih i bakterijskih upala, prehlade ili degenerativnih bolesti središnjeg živčanog sustava, a ujedno je i pogodan za sportaše.

KOENZIM Q10 + VITAMIN E od Aktivala dolazi u pakiranju od 30 kapsula, u uljnoj je formi i preporučuje se uzimanje jedne kapsule dnevno.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo