Psiha

Psiha

Želite saznati koja hrana vam šteti?

Iako je do prije nekoliko godina bio gotovo nepoznat, test intolerancije na hranu danas je nezaobilazan dio sistematskih pregleda osoba koje žele poboljšati obrambenu funkciju svoga organizma.

Intolerancija na hranu je zakašnjela patološka reakcija na hranu, piće i aditive, a nastaje uslijed nedostatka specifičnih kemijskih tvari ili enzima potrebnih za probavu hrane.

Bez obzira jesu li se prvi simptomi intolerancije pojavili, radi li se još uvijek o tihoj fazi bolesti ili su problemi s umorom, nedostatkom motivacije, kožnim bolestima, glavoboljom ili poremećajima probavnog sustava postali kronični, test intolerancije daje nam odgovor na brojna pitanja vezana za naše zdravlje.

Kako se provodi testiranje?

Dijagnostika intolerancije na hranu aparatom “EAV GOLD” temelji se na metodi koju je razvio njemački znanstvenik i cijenjeni akupunkturolog dr. Voll. Zasniva se na mjerenju biopotencijala na deset akupunkturnih točaka koje se nalaze na našim šakama i stopalima. Testiranje traje sat vremena i provodi se na 25 grupa namirnica što odgovara 100 namirnica.

Prije pristupanja samom testu, uz pomoć nutricionista se ispunjava prehrambena tablica i prehrambeni upitnik kako bi se bolje upoznali sa prehrambenim navikama pacijenta.

Mjerenje se provodi u 3 koraka. Testiranje počinje dijagnosticiranjem općeg patološkog stanja organizma pri čemu se odrede organi ili skupine organa koje pokazuju veću osjetljivost. U drugom koraku testiraju se skupine namirnica na točkama koje su u prvom koraku pokazale veće vrijednosti. Svaku skupinu koja je pokazala veću osjetljivost u trećem koraku detaljnije se testira dok se ne otkrije namirnica na koju je pacijent intolerantan.

Test intolerancije na hranu je vrlo korisno dijagnostičko sredstvo pri utvrđivanju alergijskih reakcija

Primjenom ovih saznanja u praksi te izbacivanjem iz prehrane one vrste hrane čiji proteini izazivaju stvaranje antitijela, dovodimo do smanjenja broja cirkulirajućih imunokompleksa, smanjenja osmotskog tlaka i eliminacije vode, što rezultira smanjenjem edema te redukcijom tjelesne težine.

Kod debljih osoba koje ne reagiraju na uobičajene tretmane mršavljenja, smanjenje tjelesne težine postiže se eliminacijom iz prehrane one namirnice na koju je utvrđena visoka osjetljivost.

Nakon obavljene pretrage, dobiva se nalaz koji sadrži popis namirnica koje bi trebalo eliminirati iz prehrane, te popis namirnica koje se preporučaju konzumirati povremeno. Također, nalaz sadrži i prehrambene upute novih smjernica i prilagodbe za bolje opće stanje organizma. Uz nalaz se prilaže i tjedni prehrambeni plan koji se formira za svaku osobu posebno sa namirnicama koje njoj odgovaraju.

Figurella i Ordinacija.hr dvjema osobama poklanjaju test intolerancije na hranu!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo