Psiha

Psiha

ZOM započinje novo glazbeno putovanje u dvorani Lisinski

Prihvatite najnoviji glazbeni poziv Zagrebačkoga orkestra mladih te u remek djelima Mozarta i Beethovena u ponedjeljak 26. siječnja otputujte iz dvorane Lisinski izravno u Beč. Dvoje čitatelja darujemo dvjema ulaznicam, a imena dobitnika objavljujemo na dan koncerta.

Nakon niza zapaženih nastupa i koncerata te glazbeno-scenskog spektakla “Mozart u vrtu” s kojim je na najbolji način zaključio iznimno uspješnu proteklu sezonu, “orkestar s dušom” – Zagrebački orkestar mladih započinje novo glazbeno putovanje u dvorani Lisinski.

Vrsni solisti Zagrebačkog orkestra mladih najavljuju koncert koji ne smijete propustiti te pripremaju dva velika remekdjela iz majstorskih bilježnica Ludwiga van Beethovena i Wolfganga Amadeusa Mozarta. Umjetničko vodstvo koncerta preuzima istaknuti mladi violinist Anton Kirilov.

Da Mozart i ZOM vole se javno dobro je poznata stvar, pa i nova sezona našega “orkestra s dušom” započet će – Mozartom! Kvintet KV 581 remekdjelo je genija iz Salzburga skladano za Antona Stadlera, prvog putujućeg virtuoza na klarinetu u Europi, o čijemu su izvanrednom umijeću onodobni ljubitelji glazbe govorili isključivo u superlativima. Dionicu klarineta na koncertu ZOM-a tumačit će naša sjajna mlada klarinetistica Dunja Paprić.

Ordinacija.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo