Psiha

Psiha

10 stvari koje vam vaš suprug ne govori

Foto: Shutterstock

Prepoznajte njegove promijene raspoloženja i znate kako ga oraspoložiti nakon napornog dana? Postoji još puno stvari koje oni ne govore, a žele da ih vi znate.

1. Želi biti prvi

Djeca zahtijevaju puno pažnje, ali isto je potrebno i vašem partneru. Vaša veza mora biti jaka kako bi „preživjela“ sva iskušenja koja donose mala djeca.

2. Bez kritika i ispravljanja

Govorite li stalno svom partneru kako se što treba napraviti? Prestanite to raditi, jer kako kaže Harriot Lerner, psihologinja i autorica nekoliko uspješnih knjiga o odnosima, muškaraca se na početku odnosa može i svidjeti što ima pomoć, ali ako ćete ispravljati svaki njegov korak, vrlo će se vjerojatno osjećati loše.

3. Hvala je riječ koju žele čuti

Žene su organizirane kada je u pitanju briga oko kuće jer znaju da se posao mora obaviti, dok muškarci često obavljaju te vrste poslova kako bi ugodili partnerici. Kad idući put isprazni perilicu, zahvalite mu jer možda to čini samo zbog vas.

4. Želi više seksa

Nadamo se da ovo nije šokantna vijest… Iako to možda ne govori, muškarcu je potrebna i dobra seksualna veza kako bi pružio ženi odnos kakav ona priželjkuje. Ako muškarac doživljava stalno odbijanje, može se osjetiti nesigurno u vezi. Muškarci žele jaku vezu sa partnericom, a ovo je način na koji ju ostvaruju.

5. Ne vole duge razgovore

Sigurno ste jednom pomislili kako se on „isključio“ usred vašeg razgovora. Možemo reći kako muškarci ne vole razgovarati ali to je daleko od istine – oni samo ne vole kada se priča puno o (njima) nebitnim stvarima. Kako vas ne bi povrijedili kritikom, jednostavno se isključe, tvrdi Lerner.

6. Želi vrijeme za sebe

Svima je ono potrebno pa tako i vašem partneru. Pronađite ga oboje, odmaknite se od obaveza i „napunite“ baterije.

7. Želi da uživate u seksu

Većini muškaraca seks nije samo doživjeti orgazam, on će, ako voli svoju partnericu, prvo željeti da ona bude zadovoljna. Isprobajte sve što želite i učinite sobu mjesto čistog užitka! Zbog tog će vas obožavati.

8. Mrzi pretpostavljat što želite

Možda vam je to već rekao, ali vaš partner vjerojatno ne posjeduje moć čitanja misli i jako ga nervira kada mora pogađati što šte željeli reći ili što šte poželjeli raditi za rođendan. Recite što želite ili se ne ljutite ako nije pogodio.

9. Ljubav je magična riječ

Želio bi da mu češće govorite da ga volite. I muškarci vole osjećaj pripadnosti i činjenicu da su nekome prvi na listi prioriteta. Sve lijepo što mu imate za reći, govorite stalno – zaboravite pretpostavku kako on to već zna.

10. Pustite ga da govori

Psiholozi tvrde kako se mnogi muškarci žale da njihove supruge kroz neko vrijeme postanu njihovi glasnogovornici. Ako ste jedan od žena koja se voli petljati i upada u svaki razgovor ili prevodi ono što je suprug rekao prijateljima, ne radite to.

Hoće li vaša veza opstati?

A.A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo