Psiha

Psiha

4 bizarna trenda kojima slavni doprinose svome zdravlju

Za zdravlje i ljepotu malo tko nije spreman učiniti i dati maksimalno. Međutim, često se u želji za najboljim vrlo lako ode u krajnost. Koliko su (ne)realni ovi tretmani i navike slavnih, procijenite sami.

Često su nam slavni uzor u mnogočemu. Uvijek izgledaju besprijekorno, promoviraju zdrave navike i zdrav način života koji uskoro postaju trend čijim dijelom svi želimo biti. Biste li se upustili u neki od sljedećih tretmana?

1. Mjesečeva prašina

Mješavina različitoga bilja poznatija pod nazivom mjesečeva prašina, koje se koristi već tisućama godina u Kini, pravi je hit u Hollywoodu. Slavni koji koriste tzv. mjesečevu prašinu su PinkAlanis Morissette i Gwyneth Paltrow koje je koriste u svakom obroku govoreći kako je savršena za čišćenje organizma.

2. Šmrkanje kakaa

Iako smo navikli na toplu šalicu kakaa kojoj teško možemo reći ne, postoje i drugi načini konzumacije – kroz nos. Navodno, ovakav način konzumacije kakaa podiže energiju više od bilo čega drugoga. Probati ili ne – na vama je iako liječnici savjetuju da unos bilo koje namirnice na ovaj način nije najsretniji odabir koji možete napraviti.

3. Apiterapija

Apiterapija je liječenje pomoću pčelinjih proizvoda. Naime, ne samo iznutra, nego i izvana. Međutim, to nije samo korištenje meda, propolisa ili voska, nego i korištenja – pčela.

Liječnik koristi pčele kako bi vas svojim ubodom izliječile. Naravno, pod uvjetom da niste alergični na pčelinji ubod.

4. Masaža ugrizom

Da, masaža ugrizom. Naime, terapeut, odnosno masažer je plaćen kako bi vas – grizao. Obično se izvodi na leđima, a postala je apsolutni hit među slavnima. Ovom pomalo čudnom načinu opuštanja ne mogu odoljeti Katy PerryEminemCourtney LoveRobert PlantSimon Cowelli, Katy PerryEminemCourtney LoveRobert PlantSimon Cowell, a sat vremena ovakve masaže stoji između 150 i 250 dolara.

Prehrambeni trendovi: 5 hit namirnica za 2017!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo