4 pitanja na koja morate odgovoriti prije useljenja s partnerom - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

4 pitanja na koja morate odgovoriti prije useljenja s partnerom

Foto: Shutterstock

Razmišljate o useljenju s partnerom? Prije takve predanosti, vi i vaš partner trebali biste razgovarati o nekim stvarima kako biste bili sigurni da je to ono pravo.

Parovi bi trebali napraviti ravnotežu i kompromis. Vrlo je teško podijeliti nešto kada stvari ne idu kako treba ili nakon prekida. Zamislite kako je tek dijeliti kredit, zajam, kauč ili ljubimce! Ova pitanja bi vam mogla pomoći uvidjeti kako vaš odabranik ili odabranica dišu te isplati li se ulagati u taj odnos.

1. Kako planirate plaćati dio troškova?

U zajedničkom kućanstvu troškova je mnogo poput namirnica, režija, stanarine ili kupnje novoga namještaja. Trebate znati kako oboje imate sigurne prihode te da ste voljni izdvojiti jednako za vaš zajednički život. Mogli biste se čak dogovoriti i tko je odgovoran za plaćanje određenoga računa.

5 destinacija koje trebate posjetiti u društvu prijateljice

2. Tko će prati suđe?

Istina, muškarci nisu naviknuti na pranje suđe ili rublja, usisavanje i brisanje prašine, ali ipak neke žene rade 8-10 sati dnevno. Zaista ne bi bilo u redu da dođe kući s posla kasno navečer i onda nastavi dalje raditi u stanu. Trebali biste se dogovoriti tko bolje radi jedan od kućanskih poslova, ili podijeliti poslove ovisno o obavezama.

8 načina na koje možete koristiti šećer, a da nije jelo u pitanju

3. Zašto useljavamo zajedno?

Iako je neugodno postaviti ovakvo pitanje, ali oboje biste trebali biti sigurni zašto to radite. Dijelite li samo troškove ili planirate zajedničku budućnost?

Smijeh kao lijek: koje sve zdravstvene dobrobiti donosi?

 

4. Kako planirate iskoristiti slobodno vrijeme?

Unatoč tome što živite zajedno ne znači da sve slobodno vrijeme morate tako provoditi. Pokušajte naći neki kompromis kako bi žena mogla izaći s prijateljicama na piće ili kazalište, a muškarac na pivu ili utakmicu.

Zajedno odlazite na novu avanturu, zašto ne bi bila odlična od samoga početka?

7 znakova da se nalazite u otrovnom društvu

Foto: Shutterstock

M.S.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo