Psiha

Psiha

Ako ne znate što čitati, evo nekoliko naših prijedloga – knjige koje nećete ispuštati iz ruku

Čitanje je aktivnost koja omogućava uživanje, opuštanje, učenje, sve u jednom… Zato, samo se prepustite.

Žamor pčela

Od dana kada je starica Nana Reja pronašla bebu napuštenu ispod mosta, život se zauvijek promijenio u malom meksičkom gradu Linaresu. Izobličen i prekriven pčelama, mali Simonopio za neke je mještane dijete koje je poljubio vrag. No, zemljoposjednici Francisco i Beatriz Morales ga usvajaju i brinu se za njega. Odrastajući, Simonopio pokazuje iznenađujući dar; kad zatvori oči, može vidjeti vizije svega što će doći, i lijepog i opasnog. Okruženog zaštitničkim rojem pčela i posvećen zaštiti svoje obitelji, Simonopija će s vremenom u Linaresu početi smatrati prorokom. Žamor pčela prikazuje i sudbinu zemlje u povijesnim previranjima i sudbinu jedne obitelji koja je svoju ljubav, vjeru i budućnost položila u ono što se smatra nemogućim.

Ljeto vukova

“Ljeto vukova” Hansa Rosenfeldta, tvorca svjetski poznatih TV-serija “Most” i “Marcella”, vrhunski je triler u kojemu se niz nasilnih događaja maestralno izmjenjuje s intimnom dramom detektivke čiji život, nakon ovog neumoljivog polarnog ljeta, više nikada neće biti isti.

U tijelu vučice pronađeni su ljudski ostaci i iskusna policajka Hannah Wester zna da to neće biti obično polarno ljeto u zabačenom gradiću na sjeveru Švedske. Leš pronađen u šumi povezan s je s obračunom ruskih i finskih narkobandi, ali tko je ubojica i gdje su nestali droga i novac?

Terapeutkinja

Mlada psihologinja Sara otvorila je privatnu praksu za psihoterapiju. Njezin suprug, ambiciozni i marljivi arhitekt Sigurd naslijedio je vrijednu kuću u jednoj od otmjenih četvrti u Oslu pa je Sarina ordinacija iznad garaže prva dovršena prostorija u procesu opsežne adaptacije stare šarmantne kuće. Jednoga dana Sigurd nestaje bez traga, a u velikoj kući počinju se događati jezive i neobjašnjive stvari…

Knjiga izgubljenih imena

Kad ostarjela knjižničarka Eva Traube Abrams na fotografiji u novinama opazi knjigu koju već 65 godina smatra nestalom, preplave je sjećanja na preživljene opasnosti i izgubljenu ljubav. Eva 1942. bježi iz Pariza nakon uhićenja njezina oca, poljskog Židova. Pronalazi utočište u planinskom selu i ondje uči izrađivati dokumente s lažnim identitetima za židovsku djecu koja bježe u neutralnu Švicarsku. Uz pomoć člana pokreta otpora, šarmantnog Rémyja, Eva pronalazi način da se sačuvaju prava imena djece. U taj svezak – Knjigu izgubljenih imena – unosi i jednu životno važnu poruku na čiji odgovor nikad neće prestati čekati.

Montessori od prvoga dana

Što roditelji mogu učiniti kako bi svojoj djeci pomogli u izgrađivanju ličnosti i pozitivna stava prema sebi i drugima u prve tri godine života, razdoblju koje je presudno za njihov razvoj? Na koji način roditelji mogu u vlastitom domu primijeniti metodu Montessori od samog rođenja djeteta?

Kako zdravo razmišljati i živjeti kvalitetnije? Provjerite znate li se brinuti za sebe

Autorice knjige Montessori od prvoga dana, Paula Polk Lillard i njezina kći Lynn Lillard Jessen, odgovaraju na ta i mnoga druga pitanja vezana za izazove s kojima se roditelji suočavaju želeći od prvoga dana pomoći svome djetetu u zadatku samooblikovanja u cjelovito ljudsko biće koje će biti sposobno voditi ispunjen i sretan život. Bogata anegdotama i mnoštvom korisnih savjeta, knjiga Montessori od prvoga dana praktičan je i svrhovit vodič za podizanje smirene, sposobne i samopouzdane djece.

Čovjek koji je dvaput umro

Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim – Klub istražitelja ubojstava četvrtkom – nakon uspješno riješenog slučaja, raduju se odmoru i miru u svom umirovljeničkom naselju. No, ispostavit će se kako nemaju sreće. Neočekivani posjetitelj – Elizabethin bivši suprug – očajnički treba njezinu pomoć. Optužen je da je ukrao dijamante vrijedne milijune dolara. Tada se pojavljuje i prvi leš… Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim suočeni su s bezobzirnim ubojicom.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo