Psiha

Psiha

Analni seks – vodič za sve početnike

Shutterstock

Svako novo iskustvo zahtjeva pripremu…

Ako vas zanima što možete očekivati od analnog seksa i kako se za njega pripremiti, pročitajte ove savjete: 

1. Ne pokušavajte ako ne želite: Ako ste u zdravoj vezi možda poželite to učiniti kako bi ugodili parternu. I to je skroz OK, ali ako ćete se prisiliti na tu radnju, moguće je da stvari neće završiti kako ste planirali…

2. Bili u vezi ili ne, kondom je obavezan: Zašto? Zato što se u crijevima nalaze mnoge bakterije, pa će korištenje kondoma spriječiti njihovo daljnje širenje. Nakon odnosa se operite i ne koristite isti kondom dva put. 

Kondom je zapeo unutar vagine i što sad?!

3. Dobar lubrikant je najvažniji: Vagina sama proizvodi prirodni lubrikant, ali anus nema tu sposobnost. Bez lubrikanta ne krećite u ovu avanturu jer bi moglo biti bolno i neugodno iskustvo. Nabavite lubrikante na bazi vode bez umjetnih dodataka. 

4. Početak je najneugodniji: Pri ulasku penisa u anus možete osjetiti najviše neugode jer je to njegov najširi dio. Nakon toga, sve bi trebalo biti lakše…

Znanstvenici izmjerili koliko traje “normalan” seksualni odnos

5. Opustite se: Ovo bi možda trebao biti i najvažniji savjet jer bez opuštenosti i jake želje može zaboraviti na užitak.

6. Odaberite pravi položaj: Odaberite onaj koji vam pruža kontrolu, stručnjaci savjetuju da za početak odaberete položaj “žlice” ili da vi budete gore kako bi partner vidio vaše lice i prepoznao reakciju.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo