Andrea Di Robilant: Ljubav u Mlecima - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Andrea Di Robilant: Ljubav u Mlecima

ljubavAndrea Memmo potomak je jedne od najstarijih mletačkih patricijskih obitelji, iz vremena kad sredinom 18. stoljeća slava Republike počinje blijedjeti. U dobi od dvadeset i četiri godine Andrea se strastveno zaljubljuje u šesnaestogodišnju Giustinianu Wynne, lijepu nezakonitu kćer Mlečanke i Britanca. Zbog dramatične razlike u njihovu društvenom položaju brak ne dolazi u obzir, a Giustinianina majka, bojeći se da bi ta veza mogla uništiti kćerine šanse da sklopi prikladniji brak, zabranjuje im da se viđaju. No zabrana samo još više potiče njihovu žudnju i tako počinje njihova vatrena, tajna sedmogodišnja ljubavna veza. Naposljetku Giustiniana ostaje trudna, a za pomoć se obraća zloglasnom Casanovi – koji je i sam zaljubljen u nju.

Nakon dva i pol stoljeća, nevjerojatna priča tog nesretnog para oživljava u štivu koje ostavlja bez daha, rekonstruirana iz tajnih ljubavnih pisama koja su Andrea i Giustiniana pisali jedno drugomu.

“Andrea di Robilant briljantno dočarava Mletke u Casanovino doba – balove pod maskama, elegantne salone, sumnjiva casina i društvenu, političku i romantičnu intrigu. Ljubav u Mlecima briljantno je, erotično i fascinantno djelo.” (John Berendt, autor Midnight in the Garden of Good and Evil).

Andrea di Robilant rođen je u Italiji. Školovao se u švicarskom Le Roseyju i na Sveučilištu Columbia, gdje je diplomirao međunarodne odnose. Trenutačno živi u Rimu sa suprugom i dvoje djece i radi za list La Stampa.

Nakladnik: Vuković & Runjić

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo