Psiha

Psiha

Biblioteka “Knjiga dostupna svima” u kolovozu donosi novih 5 naslova

Biblioteka Knjiga dostupna svima u kolovozu donosi novih 5 naslova.

Nakladnička kuća Znanje u kolovozu u biblioteci Knjiga dostupna svima donosi džepno izdanje odlične triler drame Večera nizozemskog književnika Hermana Kocha, novi roman o Jacku Reacheru odličnog Lee Childa, zaigrani i zabavni chick lit roman autorice Jane Costello Kao nikad u životu, finale distopijske trilogije autorice Lauren Oliver Rekvijem i ljubavnu priču Uvijek i zauvijek iz pera književnice Sarah Jio.

Novih pet naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici dostupni po cijeni od 29,90 kuna.

Više o naslovima:

1. Večera (Het Diner, 2009.). Herman Koch nizozemski je pisac i glumac. Večera je njegov šesti roman koji je u kratkom vremenu pokorio svjetske top liste najčitanijih knjiga, oduševio čitatelje diljem svijeta te dobio nagrade i pohvale književne kritike. Prema tom izvrsnom romanu u Nizozemskoj je snimljen film, a njime je zaintrigirana i holivudska zvijezda Cate Blanchett koja bi se rado našla s druge strane kamere u redateljskoj ulozi.

Ljetna večer u Amsterdamu, dva bračna para sastaju se u pomodnom restoranu. Između zalogaja hrane i šuma zveckanje pribora za jelo, razgovor ostaje u granicama ugodne pristojnosti — banalnost na poslu, trivijalnost praznika. Ali isprazne riječi prikrivaju strašan sukob, sa svakim usiljenim smiješkom i svakim novim jelom oštre se noževi… Svaki par ima petnaestogodišnjega sina. Njih su dvojica počinila nešto grozno, snimila ih je kamera, njihove nejasne slike zasjale su u dnevnim sobama diljem države; usprkos opsežnoj policijskoj istrazi, nitko ne zna tko su ti mladići, osim njihovih roditelja. Dok večera doseže kulinarski vrhunac, razgovor se napokon povede o djeci — raspadaju se uljudnost i prijateljstvo, jedni i drugi samo pokazuju dokle su spremni ići da zaštite voljene sinove.

2. Pogrešan čovjek (A Wanted Man, 2012.). Lee Child vodeći je svjetski pisac trilera. Romani iz njegova serijala o bivšem vojnom policajcu Jacku Reacheru prevedeni su na više od 40 jezika i redovito zauzimaju najviša mjesta na književnim ljestvicama. Child je dobitnik prestižnih nagrada u žanru krimića i trilera. Više o njemu možete saznati na: LeeChild.com

Sve što je Jack Reacher htio bila je besplatna vožnja do Virginije. No, ono što je uslijedilo pretvorilo se u pravu noćnu moru. Jack Reacher autostopira. Zaustavlja se automobil s dvojicom muškaraca i jednom ženom. Svi su odjeveni u iste košulje. Debeli muškarac kaže da idu na team building. Reacher zna da laže. Stotinjak kilometara iza njih policija obavlja očevid. Uz staru crpku za vodu zaklan je muškarac nepoznatog identiteta. Imao je na sebi odjeću iz Pakistana. U istragu se uključuju FBI i CIA. Uskoro postaje jasno da se ne radi o običnom ubojstvo, već da iza toga stoji teroristička organizacija koja bi mogla dovesti u pitanje nacionalnu sigurnost. Jack Reacher mora djelovati munjevito želi li spriječiti katastrofu.

3. Kao nikad u životu (The Time of our Lives, 2014.) Jane Costello suvremena je britanska književnica. Piše jednostavnim stilom punim topline i inteligentnog humora. Nakon bestselera Djeveruše objavila je urnebesno smiješan roman Zamalo vjenčani, proglašen najboljom romantičnom komedijom 2010. godine, a za njim je uslijedio još niz uspješnica koje vam sa zadovoljstvom predstavljamo.

Imogen i njezinim prijateljicama pun je kufer jeftinih odmora, letova u ekonomskoj klasi i ranojutarnjih desanta na savršeno mjesto za ručnik pored bazena.
Kada jedna od njih iznenada osvoji VIP odmor u mondenom hotelu u Barceloni, odmah su pune planova o tome kako će pijuckati šampanjac s jet setom, tulumariti sa slavnima i otkačiti se u ozračju besramnog luksuza.

No, u druženju s filmskim zvijezdama, mafijaškim bossovima i bogatašima, postane im jasno da čak i na najglamuroznijem mjestu, sve može poći naopako…

4. Rekvijem (Requiem, 2013.) Lauren Oliver američka je autorica knjiga za mlade, nova velika zvijezda uz Stephanie Meyer. Studirala je na sveučilištu u Chicagu i magistrirala na sveučilištu u New Yorku te neko vrijeme radila kao asistentica urednice u jednoj njujorškoj izdavačkoj kući. Čitatelje je oduševila već svojim prvijencem Ako se ne probudim (Before I Fall, 2010.), kojeg je Publishers Weekly nagradio priznanjem „Knjiga godine“. Uslijedio je podjednaki uspjeh i s Delirijem te Pandemonijem, prva dva nastavka napete distopijske trilogije.

Ljubav je nekoć bila najvažnija stvar na svijetu. Ljudi su u potrazi za njom prelazili nevjerojatne udaljenosti, lagali su zbog nje, čak i ubijali. A onda je, napokon, pronađen lijek. Sada je sve drukčije. Znanstvenici su je uspjeli izolirati i iskorijeniti te svi građani, kada napune osamnaest godina, moraju primiti lijek protiv ljubavi…

U napetom finalu distopijske trilogije glavna junakinja Lena Haloway, nakon bjega u Divljinu postaje vatrena pripadnica pokreta otpora. Iskra pobune koja se nazirala već u Pandemoniju, sada se u Rekvijemu rasplamsala u sveopću revoluciju, u središtu koje se nalazi Lena. Spasivši Juliana od smrtne kazne, Lena s prijateljima bježi u Divljinu. Ali ni Divljina više nije sigurno utočište. Diljem zemlje niču žarišta pobune i vlasti više ne mogu nijekati postojanje Invalida. S ciljem istrjebljenja svih pobunjenika Regulatori se infiltriraju u pogranične krajeve.

Dok Lena putuje sve opasnijim područjima Divljine, njezina najbolja prijateljica Hana živi u sigurnosti Portlanda, životom bez ljubavi, kao zaručnica mladoga gradonačelnika. Rekvijem je priča ispričana s oba gledišta, istodobno nam je pripovijedaju Lena i Hana koje žive usporednim životima u svijetu koji ih razdvaja sve do konačnog susreta.

5. Uvijek i zauvijek (The Violets of March, 2011.). Sarah Jio

U svojim dvadesetima Emily Wilson bila je na vrhuncu: napisala je bestseler, imala je savršenog supruga i činilo se da joj ništa ne stoji na putu do vječne sreće. No desetljeće poslije Emilyno se kolo sreće okrenulo. Nije mogla pronaći inspiraciju za novu knjigu, a i suprug joj je neočekivano okrenuo leđa. Stoga, kad je njezina rođakinja Bee pozove da provede ožujak u divnoj kući na predivnom otoku, Emily prihvati prijedlog, čeznući da joj more zavida rane. Istražujući za svoju sljedeću knjigu, Emily otkrije crveni baršunasti dnevnik iz 1943. godine, čiji sadržaj otkriva nevjerojatne poveznice s njezinim životom.

Foto: shutterstock

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo