Psiha

Psiha

Bryony Kimmings će vam u “Sex Idiotu” ispričati baš sve…

Bryony morate vidjeti. Neobična je to i rijetka poslastica koju svakako treba doživjeti. Jedina prilika vam je u nedjelju 8. prosinca od 18.30 sati u maloj dvorani Lisinskog!

Mlada britanska umjetnica Bryony Kimmings “nešto je sasvim drugačije”. To je performance umjetnica koja svoje kreativno vrijeme raspoređuje između monodrame, cabarea, komponiranja muzike, dokumentaraca i zvukovnih instalacija. Njen rad opisuju “većim od života”, vizualno je glasna, često nepredvidljiva, ali uvijek zabavna i provokativna.

Sean Walsh će vas nasmijati do suza i natrag!

Bryony kaže da inspiraciju pronalazi u tabuima te anomalijama britanskog društva i kulture i predstave su joj uvijek autobiografske. Bez puno oklijevanja otkriva svoje prljavo rublje kako bi potakla na razgovor o teškim temama. Odnosno, ono što drugi smatraju teškim temama. I svom se radu uvijek potpuno prepušta.

Sex Idiot

Slavu i priznanje je stekla 2010. godine autobiografskom predstavom “Sex Idiot” u kojoj je otkrila svoju seksualnu povijest nakon što je spoznala da se zarazila spolno prenosivom bolesti. U neobično iskrenoj predstavi neustrašivo govori o vrlo privatnim stvarima – i priznaje vlastitu glupost – ujedno rasčlanjujući što joj se sve dogodilo, a naročito zašto.

Tom je cabaretskom predstavom osvojila brojne nagrade, uključujući Time Out nagradu najbolje predstave u “off-West End and Fringe Theatre” kategoriji. Godinu dana kasnije opet je ogoljela svoju intimu u predstavi “7 dana pijana” u kojoj je surađivala sa znanstvenicima kako bi otkrila kako alkohol utječe na njenu kreativnost.

Ovih je dana, međutim, londonski kritičari dižu u nebo zbog predstave koju izvodi sa svojom devetogodišnjom nećakom Taylor. U njoj se na svoj svojstven – seksi i provokativan – način bavi pretjeranom seksualizacijom djece u današnjem društvu. Bryony i Taylor izmislile su globalnu tinejdžersku zvijezdu Catherine Bennett koja voli dinosaure, vožnju biciklom, tjesteninu s tunom i koja se zaklela da će postati svjetski poznata samo zato kako bi dokazala da može postojati alternativa sadašnjim starletama. Bryony uspješno glumi mladu Catherine, a Taylor njenu menadžericu.

Ovom predstavom Bryony je istinski zainteresirala ne samo ljubitelje kazališta i svog rada, nego i društvene stukture. Već je gostovala u britanskom parlamentu, zbog nje ju je potražila Yoko Ono, legendarna udovica još legendarnijeg Beatlea Johna Lennona, a predstavom se bavio i ozbiljni govorni BBC-jev Radio 4 na kojem je Bryony gostovala u okviru emisije “Ženski sat”.

Bryony u Lisinski dovodi Soho Theatre koji vrhunskim alternativnim komičarsko-cabaretskim umjetnicima svakodnevno otvara svoja vrata u srcu Londona. Upravo je to kazalište predstavilo predstavu Credible Likeable Superstar Role Model s kojom su Bryony i Taylor ove godine osvojile nekoliko nagrada.

Bryony morate vidjeti. Neobična je to i rijetka poslastica koju svakako treba doživjeti. Jedina prilika vam je u nedjelju 8. prosinca od 18.30 sati u maloj dvorani Lisinskog u sklopu festivala “London Calling Comedy Fair: Lisinski se smije“. Ulaznice potražite na Ulaznice.hr, na blagajni Lisinskog, te na prodajnim mjestima u sustavu Ulaznice.hr, po cijeni od 80 kuna.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo