Budite pristojni: Ove 3 stvari smijete uzeti iz hotelske sobe, ali nekoliko neočekivanih niti u snu! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Budite pristojni: Ove 3 stvari smijete uzeti iz hotelske sobe, ali nekoliko neočekivanih niti u snu!

Shutterstock

Na žalost, ručnici se ne smiju uzimati…

Vjerujemo da su vam poznata osnovna pravila lijepog ponašanja i da vam je jasno da neke stvari ne pripadaju vama zauvijek, posebno ako se radi o ogrtaču ili sušilu za kosu koje ste zatekli u hotelskoj sobi. Donosimo popis stvari koje smijete uzeti kada napuštate sobu, ali i onih koje nikada ne biste smjeli prisvojiti.

Što smijete uzeti?

1. Sapun: U svakom ćete hotelu pronaći sapun u kupaonici, a sasvim je OK ako ih uzmete. Direktor hotela ObieHospitality, Curt Asmussen smatra da se oni ne bi trebali uzimati, ali nitko neće biti kažnjen ako to učini niti će morati platiti sapun.

2. Mali pokloni dobrodošlice: Oni se mogu sastojati od vrećica za pranje veša, kave, krema, paketića s iglom i koncem, a slobodno ih možete uzeti. U nekim hotelima će vas dočekati i butelja vina, voće ili druge poslastice koje su namijenjene upravo za vas.

12 načina na koje možete iskoristiti sodu bikarbonu (sigurni smo da ne znate sve)!

3. Papir i olovka: Na ovakvim se predmetima nalazi logo hotela i služi kao marketinški alat kojeg slobodno možete koristiti a i ponijeti kući kada napuštate hotel.

Što nikada ne smijete uzimati iz hotelske sobe?

Plahte, ručnike i slične stvari nikada nemojte uzimati iz hotelske sobe. Cilj je hotelskog osoblja da sobu savršeno pripremi za novog gosta. Ako uzimate stvari poput plahte ili pokrivača, jasno je da samo otežavate njihov posao. No jedno istraživanje tvrdi kako 68 posto ispitanika priznaje da uzima i takve stvari iz hotelske sobe.

Elektroničke naprave: Možda ga ne nude svi hoteli, ali u nekima se mogu pronaći tableti ili laptopi. Ako ih pak odlučite uzeti, budite sigurni da će vam to stići na naplatu i cijena istog će se naći na vašem računu za boravak u hotelu.

Ako vas muče suhe i grube pete, ovi će savjeti pomoći da problem riješite u nekoliko minuta

Ogrtači: Moglo se i pretpostaviti ali za ogrtač će mnogi gosti hotela pomisliti da je sasvim OK ako ga ponesu sa sobom kući. No i to ćete morati platiti prilikom napuštanja hotela. No ako uzmete papuče, to vam neće biti naplaćeno jer ih ionako nitko nakon vas neće koristiti.

Vješalice, šalice i čaše: Ako ih odlučite ponijeti kući postoji šansa ne samo da ćete morati to platiti već i da će vam zauvijek biti zabranjeno boraviti u tom hotelu. Hoteli čuvaju podatke o gostima koji su uništili sobu ili otuđili stvari koje nisu trebali. Ponekad sve može završiti i uhićenjem, što se nedavno dogodilo u Japanu kada je jedan mladi par uzeo ogrtač i pepeljaru.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo