Coffee & Chocofest opet u Zagrebu! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Coffee & Chocofest opet u Zagrebu!

Svi ljubitelji kave i čokolade po četvrti put će doći na svoje jer Zagreb od 12. do 15. veljače postaje glavni grad carstva čokolade i kave.

U Hrvatskom društvu likovnih umjetnika (HDLU) na Zagreb Coffee & Chocofestu moći ćete vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, kupiti brojne proizvode, sudjelovati u nagradnim igrama i pri tom se odlično zabaviti.

I ove godine predstavlja se “krema“ hrvatskih i svjetskih čokolada i kava. Kroz različite promocije, prezentacije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i strani proizvođači i uvoznici predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade. Tako će tvrtka Dream Lab predstaviti somelijeru čokolade gđu.Monicu Meschini koja će održati ekskluzivnu prezentaciju tehnike kušanja čokolade te opis i način izrade njihovog brenda Gustolato. Na svoje će doći i umjetnici koji će različitim tehnikama predstaviti sve čari čokoladnog artizma. Posebna atrakcije festivala bit će čudesna izložba čokoladnih slika jednog od najboljih slovenskih slastičara Gorazda Potočnika pod nazivom “Moj čokoladni izgled okusa“. Izložba se sastoji od 27 slika koje su slikane čokoladom.

Tvrtka Cremalat demonstrirat će izradu pralina na licu mjesta, uz prezentaciju cijelog procesa, od mljevenja zrna kakovca, do finalnog proizvoda punjene praline. Jedan od naših najboljih vinara rg. Vlado Krauthaker imat će radionicu pod nazivom Wine & Choco. Svi posjetitelji moći će iskušati kako g. Krauthaker sljubljuje svoje vino i čokolade slastičarnice Vilma sa Raba nadaleko poznate po rapskoj torti.

Po prvi put u Hrvatskoj predstavit ćemo vam i čokoladno vino slovenske vinarije Kunej. Vino je kombinacija sorti dornfelder, acolon, cabernet cubin, cabernet dorsa uz dodatak tamne čokolade sa 76% kakaovca iz Ekvadora. Povodom Dana zaljubljenih – Valentinova – svi naši dragi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu na vanjskom platou ispred HDLU-a moći će se zagrliti i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem. Pozivamo sve ljubitelje ovih tamnih delicija da se prepuste njihovim najstrasnijim užicima na Zagreb Coffee & Chocofestu .

Festival završava u nedjelju 15. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

Program festivala možete pratiti na: www.zagreb-coffee-chocofest.com i www.facebook.com/ZagrebCoffeeChocofest !

 Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo