Psiha

Psiha

Croatia by us – kultura naroda kroz drugačiji pogled na dva kotača

Kreativan turistički projekt rezultat je pristupanja problemu na sasvim drugačiji način.

Projekt “Croatia by us” inovativan je turistički projekt koji su na svjetlo dana iznijele dvije bajkerice, Magdalena Jelić i Lana Mikulić, spajajući svoju ljubav prema motorima, vožnji te novim tehnologijama kako bi približile posebnost hrvatskog naroda stranim turistima, ali i njima samima. Lokalno stanovništvo srž je projekta te su njihove priče i ljubav prema onome što rade ono što ih čini posebnima. Veze s ljudima su ono što traje, a time ostvaruje, ne samo produženje sezone, već i dugoročno održiv razvoj.

“Sama ideja za projekt rodila se još prije nekoliko godina te je zaživjela kako bi se u kriznim trenucima pokazalo da je ipak moguće napraviti pomak ako o se u projekt unese srce i autentičnost. Da bismo olakšali odluku putnicima i turistima odlučili smo im približiti sadržaje putem moto-video tura koje se sastoje od video materijala nastalih prilikom vožnje na motorima na koje se nadovezuju video sadržaji okolnih restorana, barova, kazališta, prirodnih ljepota, muzeja, ali i svega ostalog što jedno mjesto može ponuditi. Ideja je nastala kao spoj životnog stila te znanja i dugogodišnjeg iskustva u turizmu i komunikacijama te ljubavi prema novim tehnologijama, novim medijima, gadgetima, ali i svemu ostalome što nam novo vrijeme može ponuditi”, objasnila je Magdalena Jelić.

Moto-video tura sastoji se od video snimki (snimane GoPro kamerama) koje se montiraju i postavljaju na YouTube kanal projekta. Na snimku se nadovezuju video snimke atraktivnosti, ali i raznih drugih dodatnih sadržaja, pored kojih se prolazi kako bi se olakšalo istraživanje lokacija koje bi putnik moga odabrati prilikom svog boravka na određenoj destinaciji. Rade se ture prema preferencijama pojedinaca i njihovom životnom stilu kako bi mogli maksimalno iskoristiti vrijeme u našoj zemlji, obilazeći točno ona mjesta i lokacije koje ih zanimaju te koje su u skladu s njihovim životnim stilom, željama i svjetonazorima.

Gospodarski rast cilj je projekta jer kroz predstavljanje kulture jednog naroda zemlja se otvara prema drugima kako bi prije samog dolaska mogli vidjeti tko su i što stanovnici zemlje u koju se potencijalno odluče doći. Dobra gospodarska strategija u turizmu sa sobom povlači ne samo sezonska radna mjesta u hotelima i barovima već se benefiti dobre turističke strategije mogu provući na sve segmente jednog društva.

Blog: http://croatiabyus.wordpress.com/
Instagram:
http://instagram.com/croatiabyus
Facebook
: https://www.facebook.com/croatia.byus
Flickr:
http://www.flickr.com/people/103448718@N08/
YouTube
: http://www.youtube.com/user/croatiabyus/videos

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo