Cynthia Nixon: Ponosna sam što imamo seriju koja pokazuje život žena s 50 i plus godina - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Cynthia Nixon: Ponosna sam što imamo seriju koja pokazuje život žena s 50 i plus godina

Američka glumica Cynthia Nixon (56), najpoznatija po ulozi Mirande Hobbes iz kultne serije ‘Seks i grad’, zahvaljujući rebootu serije pod naslovom “And Just Like That…” ponovno je u žiži javnosti, prije svega jer njezin lik u novim nastavcima ima dosta autobiografskih elemenata.

Naime, Cynthia Nixon poznata je aktivistica i zagovarateljica rasne raznolikosti. Prije tri godine uključila se u politiku te se na izborima 2018. godine kandidirala za guvernerku države New York. Iako je izgubila izbore, njezina karijera u politici nije prestala.

Nicole Kidman godinama je vjerna planu prehranu 80:20: Kilogrami se tope, a smije jesti baš sve

Bila sam ugodno iznenađena koliko su intenzivno svi slušali i koliko smo zajedno radili ne samo da preuredimo ‘kuću’, nego da izgradimo potpuno novu ‘kuću’ u kojoj smo bili svi mi, ali s novim karakterima, rekla je dobitnica Emmyja.

Najvažnije pitanje

“Došlo je vrijeme kad se žene, koje su provele desetljeća brinući sebo drugim ljudima, ponovno mogu fokusirati na sebe. Tko sam ja? Tko ja želim biti?”, zapitala se Nixon.

Jako sam ponosna na seriju, iako je ponekad bila nepromišljena i neuključiva što se tiče rase i spolova, ali Miranda mi je donijela puno novih uloga tijekom godina, kaže Cynthia Nixon.

“Što sam se više odmicala od uloge Mirande, uloge su bile sve bolje zato što su me ljudi prestali doživljavati samo kroz nju. Ali jedno moram priznati, “Seks i grad” dao mi je odraslu karijeru. I za to ću zauvijek biti zahvalna”, pojasnila je glumica.

Podsjetimo, Cynthia Nixon se nakon 15 godina braka s Dannyjem Mozesom razvela 2003. godine. Deset godina nakon rastave otkrila je svoju seksualnu orijentaciju te se ponovno udala za djevojku Christine Marinomi. Priča se da su vezu počele ubrzo nakon prekida s bivšim mužem.

Upravo sličnu situaciju proživljava Miranda u novim nastavcima serije.

Podsjetimo, serija je to kojom se nastavljaju avanture glamuroznih prijateljica s Manhattana, ali ovaj put bez Samanthe, koju je igrala glumica Kim Cattrall.

Autobiografski elementi

U novim epizodama serije odvjetnica Miranda Hobbes, lik s kojim se Cynthia Nixon proslavila, proživljava vjerojatno najveće promjene. Naime, napušta korporativni posao te se vraća na fakultet kako bi stekla znanje koje će joj pomoći u želji za društvenim promjenama. Uz taj karijerni zaokret, Mirandi se događaju i promjene na emocionalnom planu. Postaje sve nezadovoljnija svojim pasivnim suprugom pa počinje primjećivati druge ljude.

Ne mogu se prestati štipati kako bih se uvjerila da ovo nije san. Naravno da je i nama sve to jako emotivno. Kad smo počele snimati “Seks i grad”, ni Sarah ni Kristin nisu imale djece. Danas su njihova djeca, kao i moje dijete, u srednjoj školi i na fakultetu, pa često razmišljam o svemu kroz što smo sve zajedno prošle. Ujedno vjerujem i da je pred nama još puno zajedničkih avantura, rekla je Nixon za Gloriju upitana o tome kako se osjeća sada kada su nove epizode predstavljene gledateljima.

Govoreći o ženama koje prati serija, a koje ‘i u pedesetima imaju život’, kazala je:

“Bilo bi suludo da smo samo pokušali nastaviti tamo gdje smo stali. Naši likovi su danas drugačiji, baš kao što smo i mi i naša publika drugačiji. Vrijeme neminovno donosi promjenu. Zato sam i ponosna što imamo seriju koja pokazuje život pedesetogodišnjakinja, njihovo prijateljstvo, ljubavi i strahove. Nema puno takvih serija danas”, rekla je.

Paris Hilton: Od raskošnog života do trauma iz internata za problematične tinejdžere

Martina Strukić

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo