Paris Hilton: Od raskošnog života do trauma iz internata za problematične tinejdžere - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Paris Hilton: Od raskošnog života do trauma iz internata za problematične tinejdžere

Kad bi Amerika imala kraljevsku obitelj Paris Hilton definitivno bi bila član tog društva.

Bogata nasljednica, rođena “sa zlatnom žlicom u ustima” odmalena plijeni pažnju javnosti, a nema u čemu se nije okušala – kao glumica, pjevačica, manekenka, DJ-ica, dizajnerica… Međutim, širokim masama najpoznatija je postala zahvaljujući eksplicitnom kućnom videouratku nakon čega je postala reality zvijezda. S prijateljicom Nicole Ritchie imala je vlastiti show, a među ostalim, upravo je Paris pod svjetla reflektora gurnula svoju tadašnju stilisticu, tada nepoznatu Kim Kardashian. Nedavno se, u četrdesetoj godini života, Paris Hilton udala i najavila mirnije poglavlje u svom životu govoreći da priželjkuje djecu, točnije blizance, a prije nego što je rekla sudbonosno “da” u velikom intervjuu za New York Times Paris je otkrila tko je ona zapravo.

“Izgradila sam štit oko sebe stvarajući razne uloge iza kojih sam se mogla sakriti”, kaže Paris te dodaje:

Sliku sebe kao partijanerice pretvorila sam u vrlo unosan posao.

U proteklih 20 godina, tijekom kojih su je svi doživljavali kao partijanericu i posvudušu, Paris je u inozemstvu pod svojim brendom stvorila carstvo mode i ljepote pa na Bliskom istoku i u Aziji ima 45 robnih marki.

Billie Eilish, Ed Sheeran, Keira Knightley… Zvijezde otkrivaju najgore COVID simptome s kojima su se borili

Zarada u milijardama

Među prvima je s globalnom agencijom Beanstalk potpisala ugovor o licenciranju, a od početnog mirisa za žene kolekcija je narasla na 25 parfema, na kojima je, tvrdi Paris, zaradila 2,5 milijardi dolara. Pod njezinim je brendom 19 linija proizvoda, uključujući odjeću, torbice, cipele, sunčane naočale, donje rublje, kupaće kostime i satove. Ima i liniju za njegu kože. Paris kaže kako nije željela da je znaju samo kao “unuku hotela Hilton”, ali u planu joj je otvaranje i brojnih boutique hotela i klubova diljem svijeta. Kako bi pokazala tko je zaista, odlučila se na snimanje dokumentarca “This is Paris”, a redateljica Alexandra Dean imala je potpunu kreativnu slobodu i kontrolu nad projektom.

Bilo mi je stvarno teško jer sam navikla imati sve pod kontrolom, savršeno i uređeno. Ovim projektom sam jednostavno morala prepustiti svu tu kontrolu, ispričala je Paris.

Trauma iz internata

Iako se dokumentarac bavi trenucima raskoši u njezinu životu, u središtu je trauma koju Paris vuče iz vremena koje je provela u internatima za problematične tinejdžere. Posljednji u kojem je završila bio je Provo Canyon School, psihijatrijski centar za liječenje u Utahu, u kojem je provela 11 mjeseci. O užasu koji je ondje proživljavala nikad prije dokumentarca nije govorila svojim roditeljima Kathy i Ricku Hilton.

Pretpostavljali su da je to uobičajen internat jer ga tako prezentiraju roditeljima i ljudima koji svoju djecu smještaju na takva mjesta, kaže Paris.

No, tu noć kad je stigla u Provo, prisjeća se u dokumentarcu, odveli su je iz kreveta kao da je otimaju. Njoj i njezinim vršnjacima su, otkriva, rutinski davali nepoznate tablete, a kad bi ih odbila popiti, poslali bi je u samicu. Tvrdi da je u Provu bila emocionalno, verbalno i fizički zlostavljana od učitelja i upravitelja.

“Bilo je to poput života u paklu”, kaže Paris te se godinama borila s noćnim morama i izbjegavala terapiju, što se odrazilo na program njezina liječenja.

Definitivno je to utjecalo na mene i u ljubavnim vezama jer jednostavno nisam znala što je prava ljubav, a nakon zlostavljanja jednostavno se naviknete i mislite da je to gotovo normalno, pojasnila je.

Prije “This is Paris” pojavila se u dokumentarcu “The American Meme”, u kojemu otkriva kako je zbog skandala s kućnom snimkom razmišljala o samoubojstvu i strahovala napustiti kuću. Jedan od najupečatljivijih trenutaka tog dokumentarnog filma njezina je izjava kako “Nikad neće biti ono što je mogla biti.”

“Kao djevojčici, uzor mi je bila princeza Diana i žene poput nje koje sam jako poštovala. Kad mi je taj čovjek pustio vrpcu, osjećala sam se kao da mi je to oduzeo jer će me ljudi do kraja života suditi i stvarati mišljenje o meni samo zbog tog privatnog trenutka s nekim koga sam voljela i vjerovala mu”, priznala je.

U dokumentarcu “This is Paris” Hilton otkriva i kako je naučila maskirati svoje osjećaje, te se je, kaže, na snimanje ovog odlučila kako bi pokazala kakva je ona zaista.

Što možete naučiti o zdravlju od Borne Kotromanić? Iznenadit će vas njene zdrave navike

Martina Strukić

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo