Psiha

Psiha

Dočekajte Novu godinu u Rimu uz Integral Zagreb!

Talijanska prijestolnica blago je neprocjenjive vrijednosti. Pored toliko crkava, arheoloških iskopina, trgova i slika koje treba vidjeti, teško je napraviti selekciju. Ipak, nemojte se pretrpati obavezama.

Rim ima sporiji ritam od većine sjevernijih gradova i ako u njemu želite zaista uživati uključite u svoj raspored posjet trattorii u sporednoj uličici te romantičnu šetnju oko Sikstinske kapele.

Rim je prepun sadržaja, a Integral Zagreb vam predstavlja pet stvari koje svakako morate napraviti za svoga posjeta ” Vječnom gradu”:

k
Ubacite novčić u Fontanu di Trevi

Prema legendi ako ubacite novčić u fontanu, sigurno ćete se vratiti u Rim. Ako ubacite dva, nova ljubav je na pomolu, dok će vam tri novčića, navodno, osigurati brak ili razvod. S druge strane, možete uživati u pogledu na ovo nevjerojatno umjetničko djelo arhitekta Nicole Salvija.

 


Razgled Vatikana

Iako je tehnički odvojena država, obilazak Rima nije potpun, ako zaobiđete Vatikan. Izdvojite vrijeme i prošećite labirintima vatikanskih muzeja i Bazilike svetog Petra. Ako volite povijest ovo je odlična prilika da naučite mnogo toga, ne samo o povijesti najmanje države na svijetu, nego i cijele Europe.

 

č
Probudite maštu na slavnom Koloseumu

Možete li zamisliti kako su izgledale borbe gladijatora? Koloseum, točnije amfiteatar cara Flavija, jedan je od mnogih zaštitnih znakova Rima. U njemu su se gladijatori borili na život i smrt, a okupljena svjetina klicala je slaveći okrutnost i krvoproliće.

 

k
Izlet u Napulj i Pompeje

U Napulju ćete vidjeti građevine pod zaštitom Unesco-a, stabla limuna i užurbani gradski život. Nekada središte Rimskog carstva, Napulj je povijesni centar prošaran uskim uličicama koje vode do vidikovca sa romantičnim pogledom na Vezuv. 

k
Probajte rimske specijalitete

Posjet Rimu doživljaj je jednako uzbudljiv za sva osjetila, od jedinstvenog putovanja u povijest do senzacija za najfinija nepca. Što ćete jesti u Rimu, zavisi o godišnjem dobu. Sva jela sadrže sezonske sastojke i najbolja su ako se jedu “kad im je vrijeme”.

 


Na doček Nove godine u Rimu vodi vas Integral Zagreb!

  • 30. prosinca – 03. siječnja 2012.
  • 5 dana zrakoplovom
  • Cijena aranžmana po osobi: last minute od 2.390 kn, flight only od 790 kn

Više informacija potražite na www.integral-zagreb.hr ili u zagrebačkim poslovnicama:

  • Pothodnik – 01/ 4577 233, 01/ 4577 210
  • Heinzlova 44 – 01/ 4660 221

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo