Društvo "Ivan Goran Kovačić" slavi 65. rođendan uz Tonyja Cetinskog - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Društvo “Ivan Goran Kovačić” slavi 65. rođendan uz Tonyja Cetinskog

Studentsko kulturno umjetničko društvo “Ivan Goran Kovačić” obilježit će svoj 65. rođendan u KD Vatroslava Lisinskog velikim koncertom uz posebnog gosta – Tonyja Cetinskog.

Suradnja na koncertu razvila se prirodno s obzirom na nastojanje koje i
Društvo i Tony kontinuirano ulažu u očuvanje i promoviranje hrvatske
kulture u zemlji i inozemstvu
te odvažnost u stvaranju spojeva
različitih glazbenih žanrova.

Na koncertu će predstaviti bogate sadržaje svojih sekcija pa će se publika imati priliku upoznati s folklornim ansamblom, zborskim pjevanjem, tamburaškim i akademskim harmonikaškim orkestrom, muškim vokalnim ansamblom, grupi za međunarodni folklor te studentskim kazalištem koji će ujediniti svoje snage da bi svojim gostima pružili koncert za pamćenje.

O društvu “Ivan Goran Kovačić”:

Društvo “Ivan Goran Kovačić” osnovano je 1948. godine u okviru Sveučilišta u Zagrebu od kada kontinuirano širi svoju djelatnost i priprema se za sve zahtjevnije programe. Članovi društva, velika obitelj vrijednih stvaralaca, pronijeli su duh hrvatske umjetnosti i kulture diljem Europe pa sve do Kine, Koreje, SAD–a, Afrike, Azije, Australije i Novog Zelanda. Članovi Društva nastupali su na znamenitim festivalima poput Maggio Musicale Fiorentino, Bečkom svečanom tjednu, Settembre musica u Torinu, Flaneries musicales u Reimsu, XXI. festival francuske glazbe u La Chaise Dieu, Festival Ljubljana, Varaždinske barokne večeri, Dubrovački ljetni festival i Pulsko ljeto te uz ugledne orkestre kao što su Bečki simfoničari, Moskovska državna filharmonija i mnogi drugi. U svojoj su bogatoj povijesti primili brojne nagrade i priznanja među kojima izdvajamo Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, Nagradu grada Zagreba i Nagradu “Vladimir Nazor”. Upravo radom svojih članova kroz 65 godina ”Goran” je postao ono što danas jest i čime se posebno ponosi – jedan od stupova cjelokupnog društva, drugi dom i obitelj za preko 5.000 članova, a danas predstavlja i sam vrh amaterskog kulturno–umjetničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj, ali i šire.

Ova, 2013. velika je godina za SKUD Ivan Goran Kovačić. Osim 65. obljetnice Društva, ove se godine obilježava i 50. Goranovo proljeće, 100. godišnjica rođenja te 70. godišnjica smrti Ivana Gorana Kovačića čije ime Društvo nosi.

S obzirom na ograničeni broj ulaznica za ovaj jedinstveni događaj, svoje ulaznice osigurajte na vrijeme na: blagajni Lisinskog, na www.ulaznice.hr ili u Aquarius Music Shopovima.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo