Psiha

Psiha

Eddie Izzard – čovjek kojeg morate vidjeti!

Broji se sitno do nastupa Elvisa svjetskog stand-upa u Hrvatskoj – Eddieja Izzarda, čovjeka za kojega glumačka i komičarska legenda Robin Williams kaže da je nježno oštar, “poput baršunastog žileta” dok ga LA Times proglašava “najsmješnijim čovjekom u poznatom dijelu svemira”.

Izzarda možete pogledati 22. ožujka u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, 24. ožujka u Zagrebu u velikoj – i gotovo rasprodanoj – koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a u Osijeku 26. ožujka u HNK.

Ako ste samosvjesni i vrckavi, ostavite svoju “nevažnu polovicu“ doma da gleda nogomet ili dokažite da znate čemu služi snimalica. Vi svakako dođite gledati prave stvari!

“Moja se publika svugdje sastoji od bolje obaviještenih, obrazovanijih ljudi koji su spremni prihvatiti i razumjeti stvari koje se možda i razlikuju od onih kakve susreću svaki dan u vlastitom dvorištu. Takvi me jednako dobro razumiju gdje god nastupao i kojim god jezikom govorio”, Eddie Izzard je opisao svoju publiku.

Izzarda britanske novine nazivaju nacionalnim blagom (The Guardian). To je čovjek koji je od pričanja besmislica napravio umjetničku formu, koji će vas zabaviti svojom verzijom latinskih padeža, koji priča o univerzalnim temama shvatljivim svakom stanovniku planeta i čiji najnoviji DVD sadrži 17 prijevoda s titlovima – najviše što uopće jedan disk može podnijeti.

Svoju svjetsku turneju Force Majeure “tešku” 25 država Izzard počinje dan ranije nego što je planirao jer u svoj gusti raspored i rasprodane predstave više ne može ugurati niti jedan nastup. U Hrvatsku stiže četiri dana nakon početka turneje i tijekom svog boravka će obići više gradova nego u Austriji, Latviji, Estoniji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Turskoj, Belgiji, Rumunjskoj, Irskoj, Rusiji i Južnoafričkoj republici.

Za potrebe hrvatskih nastupa taj je “izgubljeni Pythonovac”, po riječima Monty Python legende Johna Cleesa, naučio i koju hrvatsku frazu, ali će vas ipak nasmijati na engleskom jeziku.

Kartu za svoje mjesto smijeha možete kupiti na Ulaznice.hr.

… i ne zaboravi nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od tebe!


K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo