Foo Fighters pripremaju osmi album - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Foo Fighters pripremaju osmi album

Diskografska kuća: Roswell Records/RCA Records/Sony
Distributer: Menart
Godina izdanja: 2014.

FOO FIGHTERS potvrdili su izlazak dugoočekivanog nasljednika albuma “Wasting Light”, nagrađenog s četiri Grammyja: osmi studijski album grupe zvat će se “Sonic Highways“, a na policama trgovina će se naći 10. studenog. Naslovnica albuma Sonic Highways najprije je objavljena na službenoj stranici grupe, Foofighters.com.

Na poveznici Sonic Highways obožavatelji mogu naručiti novi album Sonic Highways i to na CD-u i na 180-gramskom vinilu. Vinil dolazi u paketu s devet različitih naslovnica koje uključuju osam verzija na temu gradova u kojima je sniman album: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle i Washington. Sonic Highways ujedno će biti jedino mjesto gdje će obožavatelji grupe Foo Fighters moći naručiti jednu ili više naslovnih strana albuma po sistemu “Skupi ih sve!”. Lepeza ograničenih količina raznovrsnih ekskluzivnih dodataka za kolekcionare bit će također dostupna samo na tom linku. Sonic Highways traje malo više od 44 minute, a producirali su ga Butch Vig i Foo Fighters.

Sonic Highways dijeli ime s istoimenom HBO serijom od osam epizoda koju je režirao sam Dave Grohl, a koja predstavlja ljubavnu posvetu povijesti američke glazbe. Premijera ove serije u Americi bit će u petak, 17. listopada. Za album i seriju, Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett i Pat Smear skladali su i napisali po jednu pjesmu u svakom od gore spomenutih osam gradova. Misao vodilja im je bila lokalna glazbena struja i zamišljena inspiracija kojom je svaka od regija oblikovala svoje poznate glazbenike i utjecaje kojima su ti umjetnici vraćali kulturnoj sceni svojih rodnih gradova. U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog glazbenika, Dave Grohl je na licu mjesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao utjecaj svakog pojedinačnog grada na sam proces pisanja i skladanja.

“Ovaj album je prepoznatljivi Foo Fighters album,
ali ima nešto dublje i muzikalnije u sebi. Mislim da su nas različiti gradovi
koje smo obišli kao i ljudi koje smo sretali nadahnuli da se protegnemo dalje i
da istražujemo novi teritorij, bez gubljenja našeg prepoznatljivog zvuka”, izjavio je Dave Grohl iz Foo Fightersa.

Foo Fighters: Sonic Highway

1. Something From Nothing

2. The Feast and The Famine

3. Congregation

4. What Did I Do?/God As My Witness

5. Outside

6. In The Clear

7. Subterranean

8. I Am A River

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo