Psiha

Psiha

Genijalan trik s lukom koji će vam pomoći da lako i brzo očistite rešetku na roštilju

Shutterstock

Ništa nije zabavnije od pripreme hrane na roštilju u društvu obitelji ili prijatelja.

Peći roštilj je zabavna stvar, naravno, ako niste prošli put ostavili sav nered od pečenja po njemu. Kao i svaka posuda za kuhanje i roštilj se mora čistiti svaki put nakon korištenja, a ako to ne napravite ne samo da će okus hrane biti drugačiji već ćete moguće utjecati i na zdravlje svih koji će vašu hranu probati. 

Na sreću, ne trebate sredstva za čišćenje kako bi vaš roštilj bio svaki put spreman za korištenje. Sve što vam je potrebno je jedan luk i vilica za okretanje mesa. Prema riječima stručnjaka za čišćenje, luk će odraditi savršen posao. Kada ste spremni za čišćenje, zagrijte prvo roštilj kako bi se prljavštine lakše uklonile. 

Znate li zašto je krumpiru dobro dodati ocat za vrijeme kuhanja? Genijalan trik

Uzmite polovicu luka stavite na vilicu i pređite kroz rešetke i sve strane roštilja. Kako se luk zagrijava, tako će otpuštati paru sa svim sastojcima koji će pomoći da se otope tvrdokorne mrlje i prljavština. Osim što će očistiti roštilj, luk će uništiti nevidljive mikrobe sa svojim prirodnim antibakterijskim svojstvima. 

Ako ste pomislili taj luk kasnije dodati jelu, ipak nemojte, ali ga možete dodati drvima kada gore kako bi meso imalo još intenzivniji miris.

Ovaj trik s vilicom i lukom eliminira i potrebu za žičanom četkom koja može više oštetiti površinu nego pomoći, a uz to je u Americi odgovorna za oko 100 zdravstvenih incidenata pa je možda bolje koristiti – luk. 

Ako krumpir ima ovaj miris, nemojte ga jesti – i još nekoliko upozorenja koja je dobro upamtiti 

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo