Psiha

Psiha

Glazbenica Maja Bajamić otkrila kojih pet kratkih vježbi ne propušta, ali i s kime najradije pije kavu

Instagram

Osim što je u top-formi, glazbenica Maja Bajamić nikada ne propušta molitvu, ali i pružiti pomoć drugima.

1. ZAHVALNOST

Zahvalnost u tišini, jutrom. Kada se probudim, provodim neko vrijeme u tišini, osluškujući novo buđenje, novi početak. Zahvalim i idem u dan.

2. KAVA U MIRU

Kava sa sobom. Često je prožeta prethodno opisanim jutrom… mirisni štapić, komad papira i olovka… kreativnost je tada često na djelu. Dolaze melodije, dolaze pjesme, ideje. Uživam u mirisu i svakom gutljaju.

3. VODA

Čaša vode netom nakon buđenja – tako najnježnije budim organizam. Osjećaj vode koja prolazi kroz moje tijelo ima jako poseban i meditativan učinak na mene. Tako tijelu dam znak da je novi dan pred nama. Inače, voda je moje omiljeno i najdraže piće kroz cijeli dan.

4. 5 TIBETANACA

Pet kratkih vježbi koje izvodim nakon ispijanja vode. One su čudesne, nježno bude mišiće i kosti, jednostavne su i preporučujem ih svima od srca. Također, cjeloživotno bavljenje sportom. Odgajana sam u sportu i kroz sport. Trenirala sam plivanje, dvije godine odbojku i sedam džudo. Kasnije ples, razne vrste fitnessa, trčanje, boks. Svaki dan odvježbam svoje. Kretanje i svakodnevna tjelovježba ugravirani su u moj sistem od ranog djetinjstva pa sve do danas i dio su mog profesionalnog života i “održavanja”. Tu je i profesionalna podrška mog dragog trenera i prijatelja Ivana Šikića i boksačkog kluba Sv. Mihael, s kojim(a) svakodnevno treniram fizikus i fokus, kada me obveze i misli, što kreativne, što one “tehničke prirode” uzimaju. Jako sam zahvalna na toj dugogodišnjoj suradnji.

Paris Hilton: Od raskošnog života do trauma iz internata za problematične tinejdžere

5. BORAVAK U PRIRODI

Ja sam jedna suvremena Indijanka beskrajno povezana s majkom prirodom. Sunce, kiša, stabla, more, planine, vjetar, moji su cjeloživotni suputnici i zaslužni su za moju dobro razvijenu sposobnost osluškivanja i povezani s intuicijom.

6. RAD NA SEBI

Rad na sebi i svim svojim talentima – osjećam veliku zahvalnost za talente koji su mi dani i odgovornost da ih održavam, razvijam i njegujem. Oni su moji kanali i moj poziv. Predana sam tome od ranog djetinjstva i svjesno živim život sportašice i umjetnice. Taj je način i stil potpuno preuzeo i obojio moje postojanje i djelovanje.

7. POMAŽEM DRUGIMA

Pomoć drugima kao način života: svaki dan učinim neko dobro djelo, sitnice, jednostavne stvari, dijeljenje sreće i ljubavi s drugima, poznatim i nepoznatim ljudima, nije bitno. Dijeljenje je poanta i veliko vrelo ljubavi i sreće, izvor s kojeg rado pijem vodicu.

8. MOLITVA

Molitva anđelu čuvaru, rekao bi Oli: “Virujen u anđele”. Dosta komuniciram sa svojim anđelom čuvarom i njegovom, našom ekipom.

Što možete naučiti o zdravlju od Borne Kotromanić? Iznenadit će vas njene zdrave navike

9. ZDRAVA PREHRANA

Prehrana – ono si što jedeš. Zahvaljujući mojim bakama i djedovima koji cijeli život sade voće i povrće, dugi niz godina moji su tijelo i duh uživali u organskoj i s puno ljubavi, rukama zasađenoj hrani. Osim što je u pitanju čisto zdravlje netaknute i poštovane zemlje i prirode iz koje je iznikla, ta je hrana živo zdravlje i ljubav. Uživam biti u vrtu, saditi, brati i vaditi plodove iz zemlje i, iako sam rano otišla od kuće, itekako na placu znam prepoznati plod, ”ono pravo”, domaće. Posvećena sam pripremi hrane, voća i povrća koje mi daje nevjerojatnu snagu da izdržim nevjerojatne psihofizičke napore svakodnevice koju živim.

10. GLAZBA

Kao šećer na kraju… Glazba je moj najsnažniji kanal komunikacije s ovim svijetom i svjetovima, moj nukleus i put postojanja. Utočište i najveća ljubav. Poanta. U nju je zauvijek najljepše sabrano sve prethodno navedeno. Život.

Foto: Instagram/Privatni album

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo