Psiha

Psiha

Gornji grad ugošćuje ciklus vrhunskih koncerata

Gornjogradski biser – Palača Gvozdanović – otvara vrata svojih reprezentativnih prostora i salona i ponovno ugošćuje sjajne mlade glazbenike, ove godine redom dame, u ciklusu koncerata koje jednostavno morate doživjeti.

U jednoj od najljepših zagrebačkih ulica – u Visokoj 8 na Gornjem gradu, iza jedne naizgled posve obične gornjogradske fasade, skriva se jedan od najljepših gornjogradskih interijera s još uvijek sačuvanim salonima, dvoranom i izvornim ambijentom – jedinstvenim u Zagrebu.

U tome toplom i raskošnom prostoru zagrebačke građanske kuće početkom prošloga stoljeća članovi obitelji Gvozdanović ugošćivali su kulturnu i društenu elitu tadašnjeg Zagreba, a prema svima gostoljubiva Anka Gvozdanović, posljednja privatna vlasnica salona, u velikoj je blagovaonici i prekrasnoj plesnoj dvorani priređivala raskošne večere, svečana primanja i otmjene balove.

Posrijedi je po svemu reprezentativni gornjogradski prostor koji će od rujna do studenog ponuditi bogatu trpezu glazbenih poslastica, a Palača Gvozdanović još jednom će postati mjesto na kojemu se jednostavno mora biti. Palača je tijekom proteklih godina ugostila niz najboljih hrvatskih glazbenika – od “kraljice violončela” Monike Leskovar do gitarista svjetskoga glasa Petrita Cekua, i još čitav niz sjajnih glazbenih umjetnika. Ove godine suorganizatori Muzej za umjetnost i obrt i G.A.D. PRODUKCIJA za sve ljubitelje vrhunske glazbe priredili su sasvim posebnu koncertnu sezonu posvećenu isključivo – damama!

Palača Gvozdanović

Je li moguće uopće zamisliti bolji početak u subotu 27. rujna u 20 sati od koncerta začinjenog okusima i mirisima Španjolske u izvedbi Ivane Srbljan i Mateje Leko ili vatromet šarma i virtuoziteta sredinom listopada u nastupu Latice Anić, sjajne mlade violončelistice koja je zabljesnula na nedavno održanom natjecanju u Liezenu u Austriji i tamo odnijela prvu nagradu?!

Niz prekrasnih večeri zaključit će početkom studenog pijanistica Mia Elezović međunarodnoga ugleda i karijere, a ono što organizatori garantiraju neprocjenjivi je doživljaj glazbe u jedinstvenoj atmosferi palače.

Baš kao i nekad, svaki koncert bit će popraćen prigodnim druženjem uz pokoji slasni gutljaj, ukusni zalogaj i boravak u prostorima salona. A sve s jednim osnovnim ciljem – da Palača Gvozdanović bude i ostane mjesto urbanog uživanja i vedroga druženja.

Tri vrhunska glazbena doživljaja

Subota, 27. rujna

  • Ivana Srbljan mezzosopran
  • Matea Leko klavir

Ponedjeljak, 13. listopada

  • Latica Anić violončelo
  • Latica Anić, violončelo/Marija Pranjić, klavir/Lucija Hraščanec, saksofon

Utorak, 4. studenog

  • Mia Elezović klavir
  • Ivana Zahirović, flauta/Vlatka Peljhan, violina & viola/Mia Elezović, klavir

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt, a više podataka potražite na Facebooku.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo