Ian Fleming: Živi i pusti umrijeti - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ian Fleming: Živi i pusti umrijeti

kNajbolji ste među svima koje su poslali protiv mene, rekao je Mister Big. I uspjeli ste usmrtiti četvoricu mojih pomoćnika. Izdajstvo ove djevojke također je dovelo moju nepogrešivost u pitanje. Zato je primjereno da poginete zajedno.

U povijesti crnačke emancipacije već su se pojavili veliki sportaši, glazbenici, liječnici i znanstvenici. S vremenom će se, kao i u razvoju povijesti drugih rasa, pojaviti veliki i slavni Crnci u svim drugim životnim pozivima. Vi ste, gospodine Bond, imali nesreću namjeriti se na prvog u nizu velikih crnačkih kriminalaca.

Rasna je segregacija još uvelike američka stvarnost u trenutku kada James Bond, oporavljen nakon smrtonosnih događaja u Royale-les-Eauxu, dolazi u New York prvi put nakon Drugog svjetskog rata. Odlučniji nego ikad stati na kraj sovjetskoj agenciji SMERŠ, Bond kreće tragom njezinog najpodmuklijeg agenta u Americi: Mistera Biga, gorostasnog kriminalca koji izaziva slijepu poslušnost među praznovjernim Crncima, uvjerenima da je on neuništivi zombi grobljanskog boga Barona Samedija…

Nakladnik: Algoritam

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo