Ideje za doček Nove godine u toplini svoga doma - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ideje za doček Nove godine u toplini svoga doma

Postoje dvije skupine ljudi: oni koji su ludi za dočekom Nove godine i oni koji apsolutno nisu. Previše je očekivanja od nas da jednostavno moramo ispratiti staru i dočekati novu godinu u ludom noćnom izlasku. Kako drugima reći ne i kako se pripremiti za mirniju verziju najluđe noći u godini?

Ako ste skloniji intimnijem dočeku Nove godine jer jednostavno ne možete podnijeti svo blještavilo, a u istome trenutku ne prestaju nagovaranja na proslavu koja se obično planira danima i tjednima unaprijed, naučite kako pristojno reći ne jer jednostavno ne želite nikamo. Zapravo, cijeli pritisak se i ne stvara toliko zbog samoga dočeka koliko zbog davanja objašnjenja zašto ne želite nikamo.

Doček kod kuće: top 5 ideja za brza jela kojima ćete oduševiti goste!

Kako noć učiniti posebnom?

Ako ste odlučili dočekati Novu godinu doma, ne trebate se mučiti davati bilo kakva dodatna objašnjenja bilo kome. Ne treba vas peći savjest i nikako se ne biste trebali osjećati loše što nećete, kao većina, tu noć dočekati u šljokicama i noćnom izlasku.

Ovakav način proslave Nove godine mogao bi postati i vaša mala tradicija. Tu noć možete eksperimentirati u kuhinji i počastiti se nečim za što obično nemate vremena. Isto tako, možete pripremiti omiljene koktele i na taj način imati savršenu noć samo za sebe.

Slobodno se razmazite! Možete kupiti mirisne svijeće da upotpunite ugođaj ili, pak, imati pravi kućni spa kako biste u 2017. godinu ušli potpuno smireno, sretno i opušteno.

Ideje za doček Nove godine doma:

  • Društvene igre – ako se ipak odlučite za društvo, ali i dalje ne želite izaći iz topline svoga doma, imajte noć društvenih igara. U kombinaciji s već spomenutim eksperimentiranjem u kuhinji, društvene igre će se pokazati kao izvrstan izvor smijeha i sreće. Savršen način za ispraćaj stare godine!
  • Filmski maraton – želite noć nekako učiniti posebnom? Odaberite si listu omiljenih filmova i zajedno ih s društvom, voljenom osobom ili sami sa sobom odgledajte – odjednom! Ova bi ideja mogla biti posebno dojmljiva za sve filmoljupce
  • Kućne karaoke – karaoke sigurno nisu nešto što radite svaki dan. Ako želite da ova noć ipak bude luda, ali dok ste u pidžami ili trenirci, organizirajte karaoke. Pozovite svoje prijatelje i pjesmom uđite u novu 2017. godinu. Galamu će vam susjedi sigurno oprostiti, a vama je zabava osigurana!
  • Spavajte – ako vam Nova godina ne predstavlja baš ništa, jednostavno tu noć provedite kao i svaku drugu – spavajte. Barem će vam biti osiguran svjež i odmoran početak nove godine.

Bez obzira gdje se odlučili dočekati Novu godinu, ni slučajno ne miješajte lijekove i alkohol!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo